Mano vestuvės buvo labai gražios, tikros, lietuviškos. Tuokėmės jauni ir dabar esam jauni, dar studentai buvom. Mano vyras per vestuves atrodė visai kaip ką tik mokyklą baigęs, o jo mama turbūt į jį taip žiūrės visą gyvenimą.

Per šventę, kai susėdome prie stalo, mama paprašė mus atsistoti. Sako, dabar aš savo tostu jus laiminsiu. Pasakė sveikinimo kalbą, laukėm gana džiugūs ir susijaudinę...

Pasveikinusi mus jo mama sekundei nutilo, o tada pasakė tai, ką atsiminsiu visą gyvenimą. Palinkėjo man pastorėti, nes tokiais siaurais klubais nepagimdysiu, o nedidelėmis krūtimis vaikų neišmaitinsiu. Palinkėjo vyrui kantrybės, nes moterys gali taip įsiėsti į nervus ir gyvenimą, kad norėsis „grįžti namo“. Ir palinkėjo mum abiem nebijoti, jeigu bus per sunku, sukti atgal, nes mūsų abiejų giminės mus myli ir už nieką nesmerks.

Klausiausi, negalėjau patikėti jos žodžiais, tik jaučiau, kaip vis stipriau spaudžiu taurę rankoje. Vos nesutraiškiau jos, bet susiturėjau nepradėjusi rėkti.

Štai šiuo įdomiu būdu jos vestuvinis sveikinimas virto skyrybų pranešimu. Bent jau man į tai buvo panašu. Ir mano bei jos santykius sugadino praktiškai visam gyvenimui – kiek metų nebūtų praėję, nuvažiuojame ten tik per šventes. Atsitiko tai, ko ji labiausiai ir nenorėjo – mylimas sūnus, kuris „visada gali grįžti“, išėjo ir ilgiems metams pasiliko su siauraklube mažapape. Pasirodo, būna ir taip! Linkėjimai anytai ir didžiausia meilė – mano stebuklingam ilgamečiam vyrui.

Savo nepamirštamų vestuvių (gerų ar blogų) istorijas siųskite adresu pilieciai@delfi.lt Lyderiaujanti kelionių agentūra Lietuvoje „Kelionių panorama“ laimėtojui dovanos 100 eurų dovanų kuponą, už kurį galėsite išsirinkti pasiūlymą savo kelionei ar pridėti jį prie norimos brangesnės kelionės išlaidų. Kitus du skaitomiausių pasakojimų autorius redakcija apdovanos knygomis ir suvenyrais.

Skubėkite dalyvauti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)