Viena namuose rūpinuosi vaikais, vyras dalį uždirbamų pinigų perveda mums, o kas porą mėnesių grįžta. Taupome greičiau paskolai grąžinti. Toks gyvenimas, manau, pažįstamas dažnai šeimai.

Na, ir esmė tokia, kad kuo ilgiau vyras gyvena atskirai, tuo mažiau supranta finansinę šalies realybę ir mūsų išlaidas.

Kas gyvena Lietuvoje, žino, kokios dabar kainos. Pakilusios kainos, padaugėję išlaidų.

Yra darželis (nu dabar nebuvo, bet jau vėl bus), mokesčiai, abonentiniai mokėjimai už TV ir internetą, telefono sąskaitos, maždaug toks pats degalų kiekis per mėnesį. Šitos išlaidos nesikeičia, jos maždaug vienodos.

Bet dar pridėkim maisto kainas, kurios gerokai išaugusios. Seniau savaitei maisto užsakydavau už 50 eurų, dabar užsakau už 50 ir po dviejų dienų nebėra ką valgyti. Išeina koks 100 maistui savaitei tikrai.

Dar pridėkim kirpyklą, kuri tikrai pabrango po karantino, kitas grožio paslaugas. Viskas išbrango, nes žmonės nedirbo ir dabar reikia atsigriebti. Seniau „pilną komplektą“ pasidarydavau už 100 eurų, dabar plaukai, nagai ir veido tvarkymas išeina jau 200 eurų.

Dar pridėkim vaikų pramogas namuose, nes per karantiną į parkus neprivedžiosi. Nors darželis jau prasideda, bet su kitais tėvais neisim į žaidimų kambarius ar aikšteles būriais, reikėjo ir reikia daugiau pramogų namuose. Plastilinai, dėlionės, žaislai, užduočių knygelės, viskam per savaitę dar apie 20 eurų.

Dar pridėkim tai, kad vyras nenorėtų savo žmonos matyti kaip nesocialios, vis tik kartais išeini ir su draugėmis susitikti, ir kartą per mėnesį pasisėdėti kur, jei vaikai su močiute būna. Ir nuvažiuoti kažkur, kad ir toje pačioje Lietuvoje, pamatyti kažką reikia, įspūdžių.

Kai taip atrodo nieko, bet suskaičiavus visą mėnesio pragyvenimo sumą trims asmenims ir augintiniui – mama, du vaikai ir šunytė mūsų – išeina grubiai 1500 eurų.

Tai gerai, kad ir aš dirbu, įnešu į tą šeimos biudžetą, bet ne aukso pūdus uždirbu. Mano atlyginimas sudaro maždaug trečdalį mūsų bendrųjų poreikių. O vyras to dabar nesupranta ir pasakius, kad mielasis, reiktų, kad pradėtum pervesti po 1000 mėnesiui, nes nebeišsiverčiame, varto akis.

Skaičiuoja, sako, tu man pasakyk, kaip taip gali būti, pasakoja, kiek išleidžia kolegų žmonos. Garantuotai tie kolegos irgi nežino, kiek jų žmonos išleidžia. Yra kokie bendri priėjimai prie sąskaitų ir tiek. Kitos meluoja.

Tai klausimas būtų, kiek kitos moterys su vaikais išleidžia per mėnesį. Nusiųsčiau straipsnio nuorodą, sakyčiau, va, paskaityk komentarus :). Gal supras, kiek pragyvenimas LT kainuoja.