Kaltinimui reikia argumentų ir faktų? Nebūkite naivūs, lietuviui to nereikia. Civilizuotai visuomenei reikalingi faktai, kaltumo įrodymai, lietuviams į tai nusispjauti. Pagrindinis įrodymas – „visi kalba!“

Liūdniausia, kad tą žmonių neapykantą toleruoja ir išpučia televizija. Komercinė televizija kelia savo reitingus. Rūta Grinevičiūtė siūlo žiūrovams balsuoti, ką jie mano. Bet prieš tai jau nuteikia žiūrovus, kuria kryptimi tą reikia daryti. Ir žiūrovai, kaip avinų banda, balsuoja. Kai kurie pareiškia, kad gali ir gyvybę paaukoti, tik ar patys žino už ką?

Televizijos ekranuose nuolat puikuojasi Neringa Venckienė. Taip, tai ta pati garbinga teisėja, įstatymų žinovė ir gynėja. Teisėja, kuriai Lietuvos Respublikos įstatymai nė motais. Ta pati teisėja, kuri žūtbūt nori atimti iš motinos dukrelę. Per televiziją ji skleidžia nepaklusnumą įstatymams, nihilizmą.

Viskas pagal principą, kad puolimas yra geriausia gynyba. Ir niekam nešauna į galvą pagalvoti, o kas ta Neringa Venckienė, kad ji yra galimo žudiko D. Kedžio sesuo, kad ji visapusiškai suinteresuota išteisinti savo broliuką, paversti jį angeliuku, apšmeižiant niekuo dėtą žmogų – Stankūnaitę.

Kuo gi remiasi kaltinimai Stankūnaitei? Panemunės policininkų sufabrikuota pažyma (už tai jiems iškelta baudžiamoji bylaLEFT_BRACKET ir Kedžio surežisuotu vaidybiniu filmuku? Viskas. Bet juk tai jokie įrodymai - tai falsifikatai. Kur tikri įrodymai? Jų nėra. Bet apkvailintai miniai jų ir nereikia.

Kas yra Stankūnaitė? Niekas, eilinė D. Kedžio suvedžiota mergaitė. Visai kas kita – Neringa Venckienė – teisėja, Garliavos pažiba, turtingas žmogus. Televizijos dėka sukurtas jos piaras veikia. Palapinės prie Venckų namų, estrada koncertams. Viskas aukščiausiame lygyje.

Jei tą įstengtų Stankūnaitė... Tačiau tai ne jos nosiai. Eilinė kova dėl vaiko buvo paversta į rimtą pasaulinę problemą su politikų, psichologų, žurnalistų ir ko tik nori įtraukimu. Suprantu, kai protestuoja Lemonte (JAV) gyvenantys lietuviai, kurie apkvailinti palaiko D. Kedžio sesers Neringos Venckienės pusę.

Juos galima suprasti, nes visą informaciją jie gauna iš mūsų parsidavusios tendencingos komercinės televizijos. Tačiau aš nesuprantu čia gyvenančių lietuvių, kurie neskiria pelų nuo grudų. Prie viso to triukšmo neapdairiai prisidėjo ir gerbiama Prezidentė, neapdairiai gindama Neringą Venckienę.

Dabar į šią makalynę įsivėlė sunkioji artilerija – Seimo nariai, visuomenei žinomi žmonės. Visa tai galima paaiškinti tik vienu - ant nosies rinkimai į naują Seimą ir norint ten patekti reikalinga reklama, reikia patraukti rinkėjus, kad jie balsuotų už juos. Prasidėjo priešrinkiminė kampanija. Tad cirkų dar bus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!