Vairuotojai vairuoja lyg slalome – staigiai stabdo, staigiai „gazuoja“, staigiai suka į kairę, tada supranta, kad jiems vis dėlto reikėjo į dešinę. NASA galėtų perkelti savo mokymų centrą pas mus – sutaupytų daug lėšų, ruošdama kosmonautus. Beje, turbūt 90 proc. keleivių nuolat pykina, o išlipęs juk „neatpilinėsi“ stotelėje... Tad ir vaikšto surūgę (...).

Miestelėnai turi galimybę pakeisti profesiją: po kasdienių kelionių tampa tikri kvepalų ir dezodorantų kvapų specialistai. Manau, artimiausioje ateityje Vilnius perims kvepalų sostinės statusą iš Paryžiaus.

Beje, viešasis transportas yra tikras rojus tiems, kuriems trūksta artumo – užtikrinu, būsite apčiupinėtas, paglamžytas, o ir pats simpatiškesnio bendrakeleivio/-ės „bandutes“ nesivaržydami galit kilstelėti. „Soriukas, aš nenorėjau, tiesiog vietos nėra.“ Dabar suprantu, kodėl tiek daug pensinio amžiaus žmonių važinėja piko metu.

Dėl viešojo transporto važiavimo ypatumų, lietuviai labai atletiški – puikiai išlaiko pusiausvyrą net ir stovėdami ant vienos kojos apsikrovę „Maximos“ maišais ir/ar vaikais, o dėl prigrūstų autobusų jie dėl praktinių sumetimų neleidžia sau turėti antsvorio. Be to, keleiviai išsiugdo puikų imunitetą – ranktūriai net mirga nuo mikrobų, snarglių ir dar velniai žino ko.

Tad, gerbiamieji, primygtinai siūlau naudotis viešuoju transportu – ne tik ekonomiška bei ekologiška, bet ir sveika!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Situaciją pakomentavo UAB „Vilniaus viešasis transportas“ Eksploatacijos direktorius Rimantas Markauskas:

„Iš straipsnio autorės neaišku, apie kokį maršrutą konkrečiai yra kalbama. Tačiau turint nusiskundimų dėl tam tikrų maršrutų, vairuotojų elgesio, visada raginame kreiptis į mus, kad galėtume spręsti problemą.

Grįžtant prie autorės pastebėjimų, piko valandomis, kas natūralu ypač rugsėjo mėnesį, kai keleivių srautai nesusistovėję, viešajame transporte susidaro keleivių spūsčių. Tad ir šiuo atveju, jeigu kuriame  nors maršrute keleivė pastebi nuolat pasikartojančius nesklandumas, maloniai laukiame detalių, kurias išnagrinėję, galėsime rasti sprendimą.

Patogiai ir greitai įvertinti kelionę, vertinant vairavimo kokybę, transporto priemonės atvykimą laiku, švarą, bei palikti komentarą rekomenduojama naudojantis mobiliąja programėle išmaniesiems telefonams „m.Ticket“. Šia programėle taip pat galima sumokėti už važiavimą viešuoju transportu.“

Susidūrėte su viešojo transporto bėdomis? Norite pasidžiaugti šia sistema? Pasidalinkite savo pasakojimu el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Viešasis transportas“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: