Šiais metais turime net tris svarbius sporto renginius. Jau įpusėjome Euro 2012 Europos futbolo čempionatą (atrodo, kad futbolas po truputį įgauna vis didesnį populiarumą Lietuvoje) ir visai netrukus mūsų rinktinė pradės kovas Olimpiniame atrankos turnyre. Tada paaiškės, ar vėliau stebėsime mūsų krepšininkų pasirodymą Londono Vasaros Olimpinėse Žaidynėse, jeigu vėl kojos nepakiš makedoniškas prakeiksmas.

Trys svarbūs sporto renginiai nereiškia, kad kiti, 2013 metai, bus ganėtinai nuobodūs. Praeitais metais turėjome Eurobasket 2011 savo šalyje, dar praeitais – Pasaulio krepšinio čempionatą Turkijoje ir futbolo čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje. Kai kurie stebėjo ir lengvąją atletiką Berlyne, nes transliacijos vykdavo beveik kasdien.

Kasmet turime po vieną ar net po du svarbius sporto renginius, tačiau šįmet – net tris. Iš tikrųjų, pasauliui Olimpinis atrankos turnyras nereiškia labai daug – visi laukia Olimpiados, tačiau į jį dabar yra sudėta didžioji dalis Lietuvos olimpinių vilčių. Dar galime pridėti ir kvalifikaciją į FIFA Pasaulio taurės varžybas, kuri prasidės rugsėjį. Olimpiada užbaigsime sporto metus ir vėl ilgai lauksime kitos. Vis tiek galime džiaugtis, kad ir kitų metų sporto kalendoriuje nelieka tuščių vietų.

Kitamet mūsų krepšinikai tikrai dalyvaus Eurobasket 2013 Slovėnijoje. Apie auksines viltis nenoriu užsiminti, nes Lietuva pati žino, ko nori. Dar tikėkimės, kad televizija transliuos ir lengvąją atletiką iš Maskvos, kur vyks Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas. Tikiuosi, kad ir Maskvoje gali pasirodyti mūsų atletų. Dar tolimesniais metais nusimato Žiemos Olimpiada Sočyje, tačiau Lietuva, kol kas nelabai pasižymi žiemos sporte, todėl pergalių ten nesitikima.

2014 metais nusimato FIFA Pasaulio Taurės futbolo varžybos Brazilijoje atrodo per didelis kąsnis, tačiau mes turime šansų ten patekti (papuolėme į tikrai silpnesnę grupę, kurios favoritai šiuo metu yra graikai). Galima sakyti, kad apžiojame tiek, kiek negalime praryti, bet futbolas, toks jau sportas, kur prognozuoti 100 procentų negali nieko. Gali būti, kad mums pasiseks, gali būti, kad gausis kaip visada. Jei nepasiseks, mes bent jau turėtume kvalifikuotis į Europos čempionatą, nes atsiranda daugiau galimybių ir tai yra ta proga, kurios Lietuva ilgai laukė. Mūsų futbolo lygis kyla naudojant minimalias sąnaudas ir finansavimą, taigi belieka tikėtis geriausio. Primenu, atrankos turnyras startuoja rugsėjį.

Dabar, šiais metais tai atrodo daug, tačiau kai praeis Olimpiada, širdyje liks kažkaip tuščia ir atrodys, kad laukti iki kitų vasaros žaidynių lieka amžinybę. Taip, kaip Olimpinės (juo labiau vasaros) žaidynės, nepradžiugina niekas. Džiaugiuosi, kad dar bus ką žiūrėti ir kuo tikėti. Sporto kalendorius užsipildo. Dabar belieka tik sudėti savo viltis ir laukti, ar niekas jų nesudaužys. Kai labai daug tikiesi, viltys gali dužti, kai visiškai nieko nesitiki – pasiseka.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!