„Kitokia motinos diena...

Pagalvoju apie jas, savo dukteris, ir skaudžiai dilgteli krūtinėje. Šiais metais per Motinos dieną negalėsiu vienos iš jų apkabinti ir pasidžiaugti buvimu kartu. Ne tas laikas, ne tos aplinkybės.

Šiais metais paskelbtas karantinas daugelį tėvų ilgam atskyrė nuo vaikų, nebėra betarpiško bendravimo, fizinio kontakto, kai jauti net vaiko širdies dūžius. Aišku, lieka pokalbiai telefonu ir kitos virtualaus bendravimo priemonės, tačiau niekas negali pakeisti to nuostabaus pojūčio, kai regi aplink save susirinkusius artimuosius, klausausi jų pokalbių ir tau darosi graudu iki ašarų... iš laimės.

Taip, šie metai kitokie, ir Motinos diena nebebus tokia palaimingai šilta ir jauki. Tačiau žinojimas, kad mano dukros, kaip ir kiti pareigūnai, rizikuodamos savo sveikata, kiekvieną dieną atlieka tarnybines pareigas, yra atsakingos, reiklios ir veiklios, padeda pasijusti dvigubai laiminga.

Esu įsitikinusi, taip jaučiasi daugelis motinų. Galvodamos apie Jus, savo vaikus, mes ir šią Motinos dieną neliekame pamirštos. Jūs mums geriausia Dovana, nes esate dori, pilietiški, savarankiški ir darbštūs. Tai didžiausia Dovana kiekvienai Motinai ir jos vertė neįkainojama.

Su meile,

pataisos pareigūnės mama.”

Visų pataisos įstaigos pareigūnų vardu dėkojame kiekvienai Mamai už tai, kad mumyse įskiepijote atsidavimą ir meilę savo Tėvynei, drąsą ir pasitikėjimą savimi bei siekį tobulėti ir, nepaisant visų sunkumų, žengti žingsnį pirmyn ir tikėti geresne ateitimi.

Jūs išugdėte mumyse nesavanaudiškumo jausmą, kad savo gyvenimo kelyje turime kurti saugią aplinką ne tik savo šeimos židinio ribose, bet ir mūsų visuomenėje. Tik Jūsų, brangios Mamos, dėka, mes esame pataisos pareigūnai ir aukojame save, siekdami pokyčio tų asmenų, kurie jau seniai prarado mūsų visuomenės pasitikėjimą.

Ačiū Jums! Su Motinos diena!