Jaunesnioji karta, kuriai priklausau ir aš, dabar ne retai yra vadinama destruktyvia, narciziškumo pertekusia karta. Ar kalbama pagrįstai? Iš dalies. Mano manymu, šis apibūdinimas tinka ketvirtadaliui šiandieninių jaunuolių (kalbu apie gatvėse besivalkiojančius, jokia veikla neužsiimančius jaunuolius). Kiti trys ketvirtadaliai - labai įdomios, kūrybingos ir savo nuomonę turinčios asmenybės. Taigi, kalbant apie mažumą vadinti visą kartą žlugusia - neadekvatu.

Nepilstant iš tuščio į kiaurą, pereikime prie konkrečių pavyzdžių. Pirmuosius apžvelkime šiandieniniame, socialinių tinklų apsčiame pasaulyje išpopuliarėjusius video blog'erius - vaizdinio dienoraščio kūrėjus. Taip, sutinku, ir šiai sričiai priklauso ne maža dalis žmonių iš to žlugusio ketvirtadalio, bet... Yra ir tikrai prasmingus dienoraščius kuriančių žmonių. Štai keletas pavyzdžių: „BV: Kitokie žmonės (ft. Jolanta)“, „Rimtas Karolio V'Blogas! [ 4-tas Video] 21/12/2012“ (...), „Savižudybėms NE ( Pandou vlogas )“.

Ir pasakykit man, ar galima šiuos žmones vadinti žlugusiais? Padėsiu jums. Diletantiškai mąstant galima prisikabinti prie visko, bet pamąsčius giliau suprantame, kad šie žmonės kalba tik tiesą ir yra šaunus pavyzdys kitiems jaunuoliams. Kita sritis, kur turime tikrai perspektyvių jaunuolių, - menas. Jeigu nepasididžiuosit ir apsilankysit šiuose keliuose puslapiuose, pamatysite, kad Lietuva turi puikių talentų, pavyzdžiui, „Facebook“ - J.Blaževičiūtės pictures, GiKa drawings & photography, D. Bakelyte Art Gallery

Patiko? Likote nustebę, kad Lietuvoje turime tokių talentingų jaunuolių? Ir tai tik keletas iš daugelio, kurie sugeba kažką panašaus arba dar daugiau! Jei aš vis dar neįrodžiau savo tiesos, turiu jums dar keletą pavyzdžių, kurie, galbūt, bus tas lemiamas potėpis pakeičiant savo mąstymą apie šiandieninį jaunimą. Mielas skaitytojau, ar bent pasidomėjai prieš vadindamas jaunesniąją kartą žlugusia? O ar apžvelgei jaunuosiu daininkus? Ne? Tuomet aš Tau padėsiu tai padaryti: GJan „Not Afraid“, „Tatoo“, Kuchtovas feat. Ieva Navikaite „Make it Right“, Nojus ir Monika „Pumped up kicks cover“, Milita „Aš žinau“.

Mūsų jaunuoliai yra pasižymėję ne tik meno, kultūros srityse, bet ir sporto bei politikos srityse. Ar žinojote, kad egzistuoja tokia bendruomenė kaip pavyzdžiui „Jaunieji socialdemokratai“? Ar žinojote, kad mūsų plaukikė, Rūta Meilutytė, yra pasaulio 50 m krūtine čempionė? Ar žinojote, kad Paulius Voverys yra pasaulio ledrogių sporto čempionato sodabro laimėtojas? Savaime aišku, kad lengva teisti, į tai neįsigilinus.

Dabar sustokite minutėlei, tegu stabteli toji žavingoji akimirka, duokite sau kelias minutes apmąstymui... Taip, suprantu, jų darbai kol kas nesiekia pasaulinių žvaigždžių lygio, bet šie jaunuoliai - dar visai jauni, jiems dar visas gyvenimas prieš akis, jie turi laiko dar labiau patobulėti ir, kas žino, gal vieną dieną juos išvysime ant „Time“ žurnalo viršelio. Taigi, mieli tautiečiai, neskubėkime teisti jaunesniosios kartos neįsigilinę į tai, ką jie išties sugeba ir ką jie yra pasiekę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!