Jau eilė metų stengiamės susilaukti vaikučio, deja, natūraliai mums to padaryti nėra šansų, nes vyro sperma yra labai žemos kokybės, nors vyras sveikai maitinasi, visiškai nerūko ir negeria.

Šiemet pirmą kartą pasinaudojome pagalbinio apvaisinimo galimybe, deja, pirmas bandymas nepavyko, tačiau nenuleidžiame rankų ir norime bandyti vėl.

Tačiau mus gąsdina planuojamas priimti pagalbinio apvaisinimo įstatymas, kur pagal dabartinį įstatymo projektą bus draudžiama šaldyti embrionus, ir leidžiama sukurti tik iki 3 embrionų.

Panašu, kad tie, kurie tokį projektą patvirtino, nėra susipažinę su pagalbinio apvaisinimo procedūra, kurios metu nėra galimybės sukontroliuoti kiek folikulų užaugs, kiek iš jų susidarys embrionų, ir kiek embrionų vystysis.

Mūsų atveju viso užaugo 12 folikulų, iš jų tinkamos vaisinti buvo 8 kiaušialąstės, susidarė 6 embrionai, iš kurių išgyveno tik 1 embrionas.

Galite įsivaizduoti, kaip stipriai sumažėtų procentas išgyvenusių embrionų, jeigu jų būtų leidžiama paruošti tik iki 3, nes nėra garantijos, kad visi 3 vystysis (taip nebūna beveik niekada, kad visi 3 vystytųsi).

Dabartinis įstatymo projektas įtvirtins didelę procedūrų nesėkmę, nes moterys turės dažniau stimuliuoti ir tokiu būdu bus labiau žalojama moters sveikata. Jau nekalbu kaip abiejų partnerių psichinę sveikatą įtakoja pagalbinio apvaisinimo nesėkmė, dabartinis įstatymas sukels dar didesnį stresą ir skatins tokias poras pagalbos ieškoti užsienyje.

Mes esame sąžiningi ir dori šalies piliečiai, mokame mokesčius ir negalvojame apie emigraciją, nes norime, kad ir mes, ir mūsų vaikai padarytų Lietuvai kuo daugiau gero, bet jeigu bus priimtas šis įstatymas, mūsų motyvacija gyventi Lietuvoje stipriai sumenks ir stipriai galvosime apie emigraciją, nes Lietuva negalės užtikrinti pilnavertės sveikatos apsaugos ir modernių pagalbinio apvaisinimo procedūrų, kokios yra taikomos Europoje ir visame pasaulyje.

Kai Seimas balsuos dėl dabartinio pagalbinio įstatymo projekto patvirtinimo, mes labai prašome ir tikimės, kad jis nebus patvirtintas, kadangi neatitinka šios procedūros pacientų (t.y., nevaisingų porų) interesų.

Tikimės, kad Seimo nariai nepritrūks blaivaus proto, svarstydami šį įstatymą!!!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!