Nepaisant to, jų sėjamas blogis egzistuoja. Tai:

1. Šeimų ardymas (patiriama moralinė, psichologinė trauma ir materialiniai nuostoliai).

2. Skatinimas naudoti sveikatai kenksmingus medikamentus bei psichikos nestabilumo stimuliavimas įtraukimo į sektos metu.

3. Išlieka tikimybė įtraukti į sektą vaikus, ypač nepilnamečius, jei jie išsaugoja meilę, o kartu su ja susijusius pagarbą bei pasitikėjimą įtrauktam į sektą tėvui (ar motinai).

4. Sektos inicijuoja nesusitaikiusių su šia situacija šeimos narių persekiojimą šmeižtais, užgauliojimą ir kitokį psichologinį spaudimą, kas priveda prie nukentėjusių asmenų ryškaus sveikatos pablogėjimo (gydymas valstybei kainuoja nemažus pinigus, jau nekalbant apie traumą, kurią patiria gilią depresiją išgyvenantis žmogus).

5. Neatmetama tikimybė, kad sektos turi poveikį jėgos struktūroms (mano atveju – policijai), nes, tirdami konfliktus, pareigūnai tenkinasi tik vienos pusės parodymais ir traktuoja situaciją sektos narių naudai. Tai galėtų būti ir tiesiog neleistinas pareigūnų neprofesionalumas, bet, kai čia įsivelia ne tik jaunesnieji pareigūnai, o ir komisarai, darosi nebejuokinga.

Nenoras susitaikyti su akivaizdžiu ir netoleruotinu blogiu paskatino mane kreiptis į pačias įvairiausias valstybines ir visuomenines institucijas bei organizacijas.

Tačiau valstybėje, pasirodo, nėra kovos su sektų kenksmingumu (gal net ne su pačiom sektom) teisinės sistemos, ir nuo sektų nukentėję asmenys grumiasi su savo problemomis pavieniui, dažniausiai nieko nepasiekdami, tik veltui eikvodami savo sveikatą ir pinigus norimai informacijai gauti ar skleisti. Tai žalingas visuomenei reiškinys, kai nuo sektų nukentėjusiųjų negina joks įstatymas.

Mano atveju net dar nenustatytas pats tokios sektos filialo Lietuvoje egzistavimo faktas. Ši sekta remiasi sutuoktinių Prophet (Montana, JAV) “violetinės liepsnos naudojimo” mokymu, kuris pasaulyje žinomas kaip CUT – Church Universal and Triumphant (Visuotina ir Pergalingoji bažnyčia).

Šiuo metu bandau suburti panašaus likimo asmenų grupę, kad nereikėtų šios sudėtingos problemos spręsti pavieniui, kur rinktume medžiagą apie pagalbą (pagr.psichologinę) sektų šeimų nariams bei norintiems iš sektų pasitraukti ir vėl adaptuotis visuomenėje asmenims.

Čia mano laiškas, rašytas “Lietuvos Ryto” redakcijai:

"Dar prieš pusę metų aš turėjau tvirtą, meile ir supratimu paremtą šeimą, kurioje laimingi augo mūsų dukra ir sūnus. Bet praeitų metų rudenį mano vyras pradėjo lankyti kažkokias paskaitas apie ezoterinius dalykus ir vadino tai “dvasinio tobulėjimo mokykla”, lankėsi “Zodiako” knygyne ir skaitė parsineštas iš ten knygas bei smilkė namuose smilkalus.

Aš taip pat pradėjau kažkiek domėtis jo skaitoma literatūra, nes paprastai viską stengdavomės daryti bendrai. Pradžia nežadėjo nieko bloga, bet paskui pastebėjau, kad mano vyras vis dažniau “užsilaiko darbe”(jis turėjo savo verslą, tad jo veiksmus sunku buvo kontroliuoti), pasidarė gerokai uždaresnis, nesidalino savo problemomis.

Bandymai ištraukti iš jo kažkiek informacijos apie staigius jo elgesio pakitimus davė tik dalinės naudos: sužinojau, kad mano vyras yra “pirmos klasės mokinys” ir stengsis pakilti į vis aukštesnį dvasinį lygį, kad kuo geriau galėtų “pažinti save”.

Nors šiaip nebuvo pamaldus, pradėjo uoliai melstis, lankytis pas ekstrasensus, besiaiškinant savo biznio nuostolingumo priežastis ir gelbėjimo būdus. Mūsų tarpusavio santykiai atšalo. Jis pradėjo prikaišioti man, kad esu “juodųjų jėgų apsėsta”, “ragana”, kad siurbiu iš jo energiją.

Iš pradžių mane suėmė pyktis, bet paskui išsigandau, kad su mano vyru darosi rimti dalykai. Greitai jis atsisakė intymių santykių, todėl įtariau jį turint kitą moterį. Vieną dieną pareiškė norą oficialiai išsiskirti, nes jo paskirtis gyvenime – savęs pažinimas, Lietuvos ir visos planetos auros gerinimas, o tai nesiderina su buvimu šeimoje.

Be to, dėl verslo reikalų jam reikalingas “švarus pasas”. Bandžiau kalbėtis su juo, bet jis į kalbas nesileido. Prašiau jo brolio, kad padėtų suprasti vykstančius dalykus ir padėtų man išsaugoti irstančią šeimą, nes mūsų vaikai – paaugliai, o tėvų skyrybos tokiame amžiuje vaikams gali turėti labai didelį neigiamą poveikį.

Brolis išsiaiškino, kad mano vyrą mudviem pažįstamos moterys, baigusios Vilniaus parapsichologinę akademiją, įtraukė į kažkokią ezoteriniu mokslu paremtą sektą. Bandžiau kreiptis į visas galimas valstybines institucijas, kurios galėtų domėtis tokiais dalykais, bet visur atsimušiau į jų bejėgiškumą.

Deklaruojama religinių įsitikinimų pasirinkimo laisvė ne visais atvejais yra taikytina, nes ruošiant žmones į sektą, pasirodo, naudojami draudžiami medikamentai, savo poveikiu panašūs į narkotikus. Vyras grįždavo apspangusiomis akimis, sunkiai koordinuodamas savo judesius, nuo jo aiškiai trenkė vaistais.

Kartą jis susirinko savo asmeninius daiktus, išsikėlė gyventi man nežinomu adresu, pakeitė darbovietę. Nebendrauja nei su mūsų buvusiais draugais, nei su savo giminėmis. Išimtis yra tik mūsų vaikai, su kuriais susitinka retai ir slapta.

Šiuo metu jo iniciatyva vyksta oficialus mūsų skyrybų procesas. Aš kreipiuosi į visus panašią dalią patyrusius žmones: parašykite man apie savo patirtį, gal mums pavyktų surasti ir įvardinti asmenis, prisidėjusius prie destruktyvios veiklos, suburti savitarpio pagalbos grupę, kur galima būtų gauti įvairios informacijos apie tai, kokių veiksmų imtis panašiais atvejais.

Taip pat parašykite, jei žinote, kokių autorių ir kokias knygas apie pasaulio sampratą ir dvasinius dalykus skaito Jums artimas žmogus. Tikiuosi supratimo.