Susitikome, pradėjome bendrauti. Po kažkelinto pasimatymo prisipažino, kad neišsituokęs, tačiau jo žmona serga nepagydoma liga ir kuris laikas gyvena su savo draugu. Įtikinėjo mane, kad kai jai pagerės sveikata, tikrai jie išsituoks, patikėjau.Mes labai gražiai bendravome, jis iš vieno miesto, aš - iš kito, vienas pas kitą važinėjome, leidome kartu laisvalaikį, susipažinome su vieni kitų draugais, giminėmis.

Po beveik metų bendravimo, pajaučiau, kad kažkas ne taip, jo telefono garsas išjungtas, kažkas skambina, o jis neatsiliepia, sako, kad nežinomas numeris, ir neatsilieps... Aš net nepagalvojau, kad jis mane apgaudinėja, tačiau pradėjo rečiau skambinti, atvažinėti, vis prisigalvojo visokių priežasčių. Kol vieną kartą jis paskambino ir pasakė, kad neatvažiuos, kadangi leidžia laiką su kita moterimi...

Negalėjau patikėti ir tada iš jo mobilaus telefono pradėjo kalbėti moteris ir aiškinti, kad jie jau kuris laikas susitikinėja, kokia ji yra gera, kad man nėra šansų ir panašiai. Man buvo labai skaudu, kad mane išdavė man brangus žmogus, labai išgyvenau, tačiau nebandžiau jo susigrąžinti, man tai buvo žeminantis dalykas.

Vis dėlto, jis manęs labai atsipašinėjo, sakė, kad suklydo, tačiau tokios, kaip aš nėra ir jam kitos nereikia. Labai sunkiai juo patikėjau, atleidau, galvojau, kad žmogus suklydo ir tai nepasikartos. Deja, po kurio laiko jis vėl pradėjo susitikinėti su ta pačia moterimi, jam tai buvo paprasta, juk jis puikiai žinojo, kad aš jo nekontroliuosiu ir „negaudysiu“. Ir buvo taip, kad ta moteris išdrįso susirasti mano darbo telefono numerį, man paskambinti ir aiškinti, kaip jie vienas kitą myli ir panašiai, mano buvo toks smūgis, kad nežinojau, ko griebtis ir tuo labiau, kad ta moteris žinojo apie mane ir vis tiek susitikinėjo su tuo pačiu vyru...

Man buvo šokas ir iki dabar negaliu suprasti tos moters... Paskui vėl prasidėjo atsiprašinėjimai, kad ta moteris pati prie jo lenda, kabinasi, tačiau jis, žiūrėdamas į ją, mato tik mane... Prašė dar kartą atleisti... O aš, kvailė, vėl atleidau, bendravau su jo draugais, važiavau į keliones ir galvojau, kad mano mylimasis pasimokė ir tikrai myli mane.

Deja, deja, nors kartu buvome, bet jie vis tiek kažkokiu būdu palaikė santykius, nes visai atsitiktinai, sutinkant 2013 m. Naujus Metus, pamačiau SMS žinutę jo telefone nuo tos moters. Kad ji jį myli ir jis atrašė jai žinutę, kad ji jam yra brangioji. Man to užteko...

Atleidau neištikimybė mylimam žmogui du kartus ir kas man gali įrodyti, kad po pirmos klaidos žmogus gali pasitaisyti? Manau, kad tikrai taip yra - jeigu jau vieną kartą buvo neištikimas, tai tą darys ir kitą kartą. Liūdna, kad toks yra žmogaus suvokimas apie vertybes.

Dabar tas žmogus vėl nori su manimi bendrauti ir sako, kad myli. Kaip jūs manote, ar galima tikėti ir pasitikėti tokiu žmogumi? Mano tvirta nuomonė - negalima, nes koks jau buvo, toks ir liks.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Išdavystę patirti skaudu – ypatingai, kai taip pasielgia širdžiai brangiausias žmogus. Vieni po graudžių atsiprašymų atlyžta, kiti griežtai taria „ne“ – jei kartą taip pasielgė, bus ir kitas.

DELFI skaitytojai ne kartą dalinosi skaudžiomis istorijomis apie neištikimus mylimuosius: įskaudintas sutuoktinis pasakojo, kaip medžioklės metu žmona sodo namelyje laiką leido su kitu, kitas vaikinas pats prisipažino, kaip vienu metu susitikinėjo su keliomis merginomis. Klausiame jūsų – ar neištikimybę galima atleisti?

Paprastai tokios istorijos – itin nemalonios. DELFI skaitytoja pasakojo susitikinėjusi su vyru ir tik vėliau sužinojusi, kad šio žmona – jos darbdavė. Tiesa, pati mergina tapo vyro išdavystės žmonai priežastimi. Vyriškis dalijosi istorija, kaip pats savo mylimąją užklupo su kitu vyru jos krikštatėvių namuose.

Pasidalinkite savo patirtimi – ar esate patyrę jausmą, kai mylimas žmogus jus išdavė su kitu? Galbūt taip pasielgėte patys? Papasakokite, ar verta tikėti, kad kartą neištikimas, toks žmogus liks visą gyvenimą – galbūt išties pasitaiko klaidų?

Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pavydas“ iki balandžio 14 d. Vieno teksto autoriui atiteks specialus DELFI kavos puodelis su 50 litų čekiu „Vero Cafe“ kavai.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: