Nesu nei jo partijos fanų klubo narys, nei pačio ministro ar jo gyvenimo būdo gerbėjas, bet negaliu nepastebėti, kad gal ir negali ponas Veryga pasigirti patirtimi ar smegenų dydžiu, bet turi jis kažką stipraus, galbūt tarp kojų, kas ir leidžia jam daryti tai, kas jau seniai Lietuvoje turėjo būti padaryta.

Pagaliau po daugelio bevardžių ministrų atsirado toks, kuris „nesuministrėjo“ kaip daugelis netgi ir dabartinių ministrų, ir nesėdi patogiai užsidaręs kabinete su žavia padėjėja ar prabangaus gėrimo taure, nepuola pirma savo reikalų tvarkytis, o dirba. Dirba darbą, kuriam ir buvo paskirtas.

Galima keikti jį už gal šiek tiek skubotus, galbūt ne iki galo išdiskutuotus, gal kartais keistus sprendimus, bet niekas negali paneigti, kad žmogus turi ambicijų, ir turi planą kaip jas įgyvendinti, o jam pradėjus dirbti – darbas veją darbą. Klaidų nedaro tik tie, kurie nieko nedaro.

Neišsigando ministras nei streikuojančių medikų, nei vaistininkų, nebijo ir visada dėl visko dejuojančių lietuvių, kurie ir toliau nori girdyti savo vaikus neaiškiais, kažkam išrašytais vaistais, toliau gydytis ne pas daktarus, o pas visažines kaimynes ir bobutes... Mes esame europiečiai, o Europoje jau seniai visi žino, kad sugedus automobiliui – kreipiesi į mechaniką, o sušlubavus sveikatai – eini ne pas turgaus bobutę, kuri šalia „Minsk“ cigarečių pardavinėja ten pat pagamintus antibiotikus, ne į kaimynę ir ne į šamaną, o – gydytoją.

Smagu, kad pagaliau bent kažkas, nors ir labai pavėluotai, bet vis tik ir čia bando įnešti bent šiek tiek Europos. Visiems, kam nepatinka Europa ir europietiški įstatymai – siūlyčiau Mongoliją – ten aukščiausios klasės šamanai ir neaprėpiama laisvė, laisvė pirkti ką nori ir kur nori, laisvė gyventi kur nori ir kaip nori...

Nežinau, kaip likusioje Europos dalyje, bet Anglijos vaistinėse be recepto galima įsigyti vitaminų, prezervatyvų, vaistų nuo peršalimo ir skausmo, ir tų ne daugiau kaip dvi pakuotes per kartą. Išgyvena kažkaip ten ne tik anglai, bet ir ten sėkmingai apsigyvenę lietuviai.

Gaila, kad šiandien niekas nekelia klausimo, ką veikė prieš poną Verygą buvę ministrai, kodėl europietiški įstatymai nepasiekė mūsų iki šiol, nors esam pilnaverčiai ES nariai jau beveik 14 metų. Gaila, kad vietoj džiūgavimo europėjimo progresu, ponas Ministras sutinkamas lyg Kopernikas – kažkada įžūliai pareiškęs, kad ne Saulė sukasi aplink Žemę, o atvirkščiai...

Visas šitas inkštimas tik parodo, kad lietuviai nenori jokių permainų – viskas, ko jiems reikia, tai ramiai sėdinčių ministrų, puikiai „suseimėti“ sugebančių Seimo narių, kurie ir toliau linksmintų liaudį savo dramatiškomis išdavystėmis, niekingomis apgavystėmis ir komiškomis girtuoklystėmis.

Labai noriu tikėti, kad po šio ministro lietuviai ne tik nebetoleruos tingių, nieko neveikiančių ministrų ir jų padėjėjų, bet ir pradės rinktis kur kas kokybiškesnius, daugiau patirties turinčius vadovus ir Seimo narius, kurie nebijos dirbti, ne tik darbą imituoti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.