Mes su šeima jau antrus metus gyvename Anglijoje. Emigruoti buvo geriausias sprendimas, kokį tik esame priėmę. Kaip bebūtų liūdna, kaskart lyginant gyvenima Lietuvoje ir čia, daugiau pliusų dedu Anglijai.

Nors gyvenome geriau nei statistinis lietuvis, vis kažko trūko, norėjosi daugiau, o ir idėjų turėjome, taigi apsisprendėme. Štai mes čia jau dvejus metus. Dirbdami paprastus darbus ir gaudami minimalų atlyginimą, žmonės gali sau leisti skaniai pavalgyti, gražiai apsirengti ir dar susitaupyti kelionei į Lietuvą ar kitas užsienio šalis.

Niekaip nesuprantu, kaip žmonės Lietuvoje gaudami minimalų atlyginimą išgyvena. Tai tik egzistavimas dėl išlikimo, kitokia mintis net nešauna į galvą. Kyla daugybė klausimų, kaip vaikus išleidžia į mokslus, už ką perka vaistus ir daugybę kitų būtiniausių dalykų... Net šiurpas nukrato pagalvojus - kaip kokiame siaubo filme.

Neaukštinu Anglijos ir jokiu būdu neagituoju dabar viską mesti ir vykti čia. Tik mano moralas būtų toks, kad ši šalis labai daug skiriasi nuo mūsų Lietuvėlės ir kažin, ar kada pastaroji prisivys...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: