Ką jūs norite tuo pasakyti? Kad laikantis gyvūnėlį žmogus turi teisę jį sužalotą kankinti kad ir dvi savaites, kol atvažiuos atseit gelbėtojų komanda? Išgelbės pūliuojantį, gražiai į kamerą raudant šeimininkei – „Ką aš be tavęs darysiu?“. Žinote, čia jau virš cinizmo ribos. Ir kur žiūri gyvūnų apsaugos tarnybos? Policija galop? Juk dabar už gyvūnų kankinimą skiriamos ir baudos.

O jūs savo antihumaniškoje laidoje neberandate kaimiečių, iš kurių šaipytis, tai perėjote prie gyvūnų? Suprantu operatyvų reportažą, bet ne tai, ką rodote. Vaikus kviečiatės... O vaikų teisės kur? Kas leidžia jiems rodyti tokius sužalojimus ir dar jų klausinėti, baisu ar nebaisu? Žinote, negerbiamieji, pastaruoju metu peržengėte visas moralės ribas. Galbūt patys sau esate gražūs, bet paprastam padorumo ir gailesčio turinčiam žiūrovui – ne. Aš geriau ant kelių klūpėčiau, kad surinkčiau pinigų savo sužalotam augintiniui pas veterinarą nuvežti, jei jau jų taip neturiu, savaitę nevalgyčiau, bet nekankinčiau jo...

Gėda komandai, tokiais žiauriais reportažais bandančiai nusipirkti sau reitingus. Gėda gyvūnų šeimininkams – net ne gėda, nėra žodžių. Gėda Knispeliui, triskart gėda!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja „TV Pagalbos“ žurnalistė Gerda Žemaitė

Manau, kad žiūrovė piktinasi be reikalo. Mes džiaugiamės galėdami padėti išgelbėti mylimus gyvūnus žmonėms, kurie gyvena ties skurdo riba ir neišgali sumokėti veterinarui už paslaugas. Kad ir šiuo konkrečiu atveju, žmonėms, neturintiems pinigų operacijai, būtų pasiūlytas pigiausias ir lengviausias kelias – tiesiog užmigdyti šunelį, nes tokia operacija kainuotų daugiau nei tu senelių mėnesio pajamos.

O mes jiems galėjome pagelbėti. Nesiimame teisti žmonių dėl to, kad jie ilgai laukė, mūsų užduotis – padėti.

Bet kam, kas laiko namuose augintinį, gali nutikti panaši situacija. Natūralu, kad tai mato ir šeimoje augantys vaikai. Dažnai nei žmogaus, nei augintinio liga nebūna graži, tai nepriklauso nuo mūsų norų, todėl nematau reikalo slėpti to nuo vaikų.

Kalbant apie nepilnametės dalyvavimą laidoje, tai buvo jos pačios begalinis noras. Gabrielos svajonė yra tapti veterinare, dėl šios priežasties ji ir dalyvavo operacijoje.