Esant šiltiems orams su draugu nusprendėme pasižmonėti. Tiek miesto centre, tiek priemiestyje. Visų pirma, vaikščiojome Kauno centre, perėjome Senamiestį bei Laisvės alėją (kurioje aktyviai siūlomas Krišnos judėjimas, o panelės dalina lankstinukus su jau pasibaigusių renginių reklamomis). Galiausiai atsidūrėme Kauno centre – „Akropolyje“. Didžiulė gėda prieš turistus.

Ir Laisvės alėjoje, ir prie „Akropolio“ (ypatingai prie jo) tvyro klaiki smarvė. Nežinau, kas tai per kvapas – galbūt supuvusių lapų, galbūt dar kažkieno, tačiau šis kvapelis Kauną lanko jau ne pirmi metai,  o svarbiausia – kuo toliau, tuo labiau jis darosi bjauresnis. Galbūt vertėtų ne tualetus už pusę milijono litų statyti, o pasirūpinti miesto kvapu?..

Nusivylę pasivaikščiojimu po Kauno centrą nutarėme nuvažiuoti prie Kauno Marių. Atsidūrusi ten apsidžiaugiau, nes buvo iš tiesų gražu. Pasivaikščiojome prie Pažaislio vienuolyno, o paskui patraukėme į šalia esantį parką. Parkas iš pradžių mane labai sužavėjo. Aplink medžiai, vanduo, atrodo, kad skęsti gamtoje, tačiau tuo pačiu viskas civilizuota – yra suoliukai, pėsčiųjų ir dviračių takų ženklai, o pagrindinis takas asfaltuotas. Bet ilgai džiaugtis neteko, nes maždaug po penkių minučių ėjimo pamačiau negyvą šliužą, netoliese – negyvą žiurkę, o finalui su draugu „pasigrožėjome“ negyvos, yrančios gulbės kūnu, kuris buvo pasidalinęs į dvi dalis.

Pradžioje – šliužas, paskui – žiurkė, dar vėliau – gulbė. Tai kas toliau?.. Apsisukau, ėjau atgal ir grįžti nenorėjau. Suprantama, kad kiekvieno šliužo ar pastipusios žiurkės nesužiūrėsi, tačiau negyvą gulbę, kuri šalia laisvai prieinamo kranto guli jau tikrai ne dieną ar dvi ir yra visai netoli parko pradžios, pašalinti būtų galima. Juk tai –parkas!

Taigi, toks mūsų mylimasis Kaunas. Po ekskursijos jame nusprendžiau patupėti prie kompiuterio ir pasiskaityti apie Kauno grožį, nes jį išvysti jau nebesinori. Kartais pagalvoji – mažame miestelyje tikrai būtų geriau gyventi. Bendruomenė maža, tačiau viską sutvarko.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!