Tik paspaudus mygtuką užsakyti skrydį, gavau pranešimą, kad bilietų kaina pasikeitė. Kadangi pokytis nedidelis, nusprendžiau patvirtinti skrydžio kainą. Užsakymas įvykdytas. Džiaugiuosi. Ilgas delsimas užsakyti bilietus nesugadino atostogų. Situaciją pakeitė prie atostogų sugalvojęs prisijungti dar vienas turistas. Kadangi bilietus užsakinėjau, užsakysiu ir dar kartą. Vėl jungiuosi prie tarpininką. Įvedu į paiešką norimą kryptį ir pasiūlyme keistai tos pačios kainos. Įeinu mokėti, kaina pakyla beveik 300 Eur. Jokio pranešimo nebuvo. Viskas lyg ir neteisinga. Taip neturi būti. Kreipiuosi į techninę pagalbą ir gaunu paaiškinimą, kad bilietai nuolatos brangsta ir jie už tai neatsako. Jie gyvena tik iš komisinių.

Patikrinu skrydžių kainas tomis pačiomis avialinijomis, kurias siūlė tarpininkas, kainos nepasikeitusios, kaip buvo deklaruojama pirminiame jo pasiūlyme, taip ir liko. Kadangi, kaip man buvo paaiškinta, sistema pasiūlymų pateikimo lange nesugeba greitai sureaguoti į kainų pasikeitimus, reikia vadovautis prieš mokėjimą pateiktomis kainomis.

Kiek šiais laikais trunka laiko susikeisti informacija dviems sujungtoms sistemoms? 0,1s? 0,5s? Kaip vienas langas sugeba spėti susikeisti informacija, o kitas langas vėluoja 40 minučių?

Pokalbio metu patikrinu tą pačią kryptį ir vėl taip pat sėkmingai, bet jau po 40 minučių gaunu tą patį rezultatą: pasiūlymas prieš paspaudžiant apmokėti ir po mygtuko paspaudimo, skiriasi per 300 Eur. Kyla klausimas, ar tai yra legalu? Ar kas nors tikrina tokių pasikeitimų tikrumą? Ar taip tokie tinklapiai pelnosi iš pirkėjų? Ar tikrai teisinga pateikti vieną informaciją, o prieš pirkimą išąsdinti klientą, kad jis nesvarstydamas mokėtų už bilietą, nes vėliau gali būti dar brangiau?

Tai ar tikrai nesame apgaudinėjami? Ar tikrai teisingas kainas matome ir gauname patikimą informaciją iš taip lietuvių mėgstamų tarpininkų? Spręsti kiekvienam.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.