Iš karto blokavau visas turimas korteles banke, kad nebūtų vykdomos keistos finansinės operacijos. Susisiekiau el. paštu su užsienio kompanijomis, kurios mano sąskaitoje rezervavo tam tikras sumas. Iš jų gavau patvirtinimą, kad tai yra žaidimų platformos prenumerata, kuri buvo užsakyta pasinaudojant mano kortelės duomenimis. Tada supratau, kad galimai yra nutekinti kortelės duomenys sukčiams. Esu atsiskaitęs kortele keliose kompanijose internete perkant prekes, bei užsakant paslaugas. Galimai iš jų buvo nutekinti mano kortelės duomenys. Įmonės pakankamai žinomos pasauliniu mastu ir keliančios pasitikėjimą, bet šiais laikais niekas neapsaugotas nuo duomenų pavogimo.

Užsienio kompanijos man pažadėjo pinigus grąžinti per 5-7 darbo dienas. Bet šis straipsnis ne apie mano duomenų nutekinimą, o kas vyko toliau ir už ką norėčiau labai padėkoti „Swedbank“ darbuotojams.

Pirmadienį 8 val. ryto jau surinktas šio banko trumpasis tel. numeris mano telefone, kad sustabdytų vykdomas operacijas. Buvau išklausytas banko darbuotojo ir informacija buvo priimta ir užregistruota. Bendraujant su banko darbuotoja jutau norą, kad nori kuo skubiau pagelbėti klientui ištikus tokiems nemalonumams. Mane patikino, kad bus surašyta banko pretenzija kompanijoms, kurios buvo nuskaičiusios mano pinigus. Ir štai per gerą parą buvo grąžinti pinigai į mano banko sąskaitą. Kompanijos man pažadėjo grąžinti per 5-7 darbo dienas, o čia per gerą parą. „Swedbank“ mane labai nustebino, koks požiūris į klientą ir kokį padarė „spaudimą“ toms kompanijoms, kad lėšas grąžintų per parą. Super. Kuo daugiau tokių įmonių! Todėl dar kartą norių labai padėkoti banko kolektyvui, ir ypač tiems darbuotojams, kurie prisidėjo prie mano problemos sprendimo. O problema gal būtų ir nereikšminga, nes jos vertė sudarė ne daugiau 100 Eur.

Straipsnio skaitytojams norėčiau patarti: būkime budrūs atsiskaitant internete banko kortelėmis, nes nežinosi, kas ir kada gali tavo duomenis pavogti. Atrodo, patikimos įmonės, bet ir jos, matyt, nėra apsaugotos nuo duomenų vagystės.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.