A, taip, ačiū tau Islandija už garsą. Muziką. Vien Iceland Airwaves yra puikus pavyzdys kitoms šalims, kaip reikia mylėti muziką, ir siekti kokybės išleidžiant savus atlikėjus svetur. Už skambančio ir ūžiančio miesto atmosferą.

Takk. Už elfus, trolius ir nematomus žmones. Dar nė vieno nemačiau, bet pas mane ant sienos kabo žemelapis kur jie gyvena. Ei, Islandija, AČIŪ! Už gamtą, kuri įkvepia. Inspired by Iceland! (liet. Įkvėpta Islandijos).

Taip pat dėkui, nes Reikjavike yra super jaukūs knygynai, kuriuose gali jaukiai sėdėt, kai lyja, ir vartyt daug įdomių knygų.

Ačiū už kiškį prie Perlan (pastatas Reikjavike - DELFI). Jis visai manes nebijojo ir mes turėjom akių kontaktą.

Takk Island, fyrir fallega tungumál (liet. ačiū, Islandija, už gražią kalbą).

Ačiū islandams, nes jie yra labai supratingi, nuoširdūs, visada pasiruošę pagelbėti žioplam turistui. Bei visi puikiai kalba angliškai ! Thank you for understanding me (liet. ačiū, kad mane suprantate).

Na, dėkui už puikias galimybės tranzuoti ten. Bent jau taip girdėjau. Va, reiktų patikrint:]

Ir ačiū ačiū, už savo litir , lykt ir birtingar (liet. spalvas, kvapus, įspūdžius). Už pojūčių atgaivinimą.

Negaliu nepaminėti pašvaisčių. Ačiū už aurora borealis!

Takk (liet. dėkoju)....Už sektiną pavyzdį. Kaip reikia dižiuotis savo šalimi, aplinka, kalba ir kultūra.

Atskirai dar noriu padėkot Islandijai už Björk, nes tai daug daugiau nei muzika.

Ačiū dūmų įlankai (Reikjavikui) už kalnus horizonte, nes kai juos matai, norisi keliaut.

Dėkui didelei audrai islandijoje, kuri parodė kaip atrodo jūrų žvaigždutės, paskraidžiusios vėjo gūsiais ir atsiradusios tolokai nuo kranto.

Ačiū tau Islandija, kad esi ,nes labai gera apie tave svajoti.
O labiausiai noriu padėkoti vikingams, kad įkūrė Islandiją! Didelis takk!

Indrė Sauliusdóttir

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Islandija – sena Lietuvos bičiulė: tai pirmoji iš užsienio valstybių, išdrįsusi 1991 m. vasario 11 d. pripažinti Lietuvos nepriklausomybę. Šiai šiaurės šaliai birželio 17-ą dieną švenčiant savo nacionalinę dieną, kviečiame sudalyvauti konkurse ir laimėti bilietą į Reikjaviką!

Tai padaryti paprasta – tereikia parašyti laišką „Ačiū, tau Islandija“. Įsivaizduokite, kad Jūsų rašinys - padėka islandų žmonėms už istorinę drąsą pripažistant Lietuvos nepriklausomybę. Pasidalinkite mintimis apie Islandiją: galbūt teko šioje šalyje lankytis, turite pastebėjimų apie pačius islandus ar norite papasakoti kaip jautėtės, kai sužinojote, kad islandai pirmieji pripažino Lietuvos nepriklausomybę?

Siųskite maždaug vieno A4 puslapio apimties laiškus lietuvių kalba adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Ačiū tau, Islandija“ iki birželio 12 d. ir laimėkite lėktuvo bilietą „Vilnius - Reikjavikas – Vilnius“ vienam žmogui.

Konkurso dalyvis turi būti pilnametis. Jis prizu galės pasinaudoti liepos – rugpjūčio mėnesiais. Laimėtojas bus paskelbtas „Ačiū tau, Islandija“ šventės metu, birželio 15 d., Islandijos g., „Piano man“ bare.

Projekto „Ačiū tau, Islandija“ idėjos autorius ir konkurso organizatorius - pilietinės komunikacijos dirbtuvė „Balta arbata“.