Lietuvoje kainos yra tikrai Vakarų Europos lygio, tai nėra paspalptis. Drabužiai, technika ir maistas Vakarų Europoje kainuoja netgi pigiau. Dabar palyginkime algas... Nors ką čia lyginti? Didžiulė emigracija pasakė apie kainų ir atlygio lygį.

Darbdaviai per 30 metų tikrai turėjo sukaupti pinigų, tam tikrų santaupų – ne vienai krizei į priekį. O dabar yra pandemija ir verslas prašo pinigų iš iždo paramai.

Juk kai kurie verslai tiek metu turėjo pelnų, viršpelnių, tikrų tikriausiai kai kurie pamiršdavo ir mokesčius Lietuvai sumokėti (o gal mokėjo juos kitur, ten, kur padarytos lengvatos) ir dabar nori, kad už jų verslą mokėtų tie žmonės, kuriems verslas nustatinėjo Vakarų Europos kainas, o algas 3-5 kart mažesnes... Manau, tai yra visiškai absurdiška situacija.

Aš nenoriu remti pašalpinio verslo. Kam ir iš ko mokėti verslui? Kad verslų direktoriai gautų pinigus? Į pandemijos situaciją reikia žiūrėti taip, kaip į ją žiūri Vakarų Europa. Reikia remti vartotojus, padalinti jiems šiek tiek pinigų, o jau tada vartotojai parems verslą, mokėdami už paslaugas ir prekes. Ir viskas pajudės pirmyn. Būtent tokie yra rinkos dėsniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)