Kai netekau mylimo žmogaus, bičiuliams pasakiau savo nuomonę, kad jeigu man lemta būti vienai tai tikrai nebus kito vyro šalia manęs. Neieškojau jo.

Tačiau... Mes kartu dirbome, tik jis – mano darbdavys, o aš – darbuotoja. Ne vieną dešimtmetį abu kartu dirbome. Abu vienodo likimo, tik laikas skirtingas. Abu – su didele gyvenimiška patirtimi. Žinojau, kad turi draugę, kuri gyvena ne tame pačiame mieste kaip mes. Buvau įtikinta, kad su ja jis visus santykius nutraukė. Galvojau, kad pažįstu jį.

Meilė buvo abipusė. Dovanos, laikymas už rankos visur ir visada, pagarba ir kalbėjimas apie ateitį. Pasijutau vėl esanti laiminga mylinti ir mylima. O dabar vėl esu viena. Apgauta ir pasmerkta, nes likau kalta, kad skyriau jį su drauge.

Jis sugrįžo pas buvusiąją. Dabar jau supratau, kad jos nebuvo net palikęs. Esu jo draugės pažeminta SMS žinutėmis. Buvo labai skaudu. Išgyvenau širdies skausmą. Vien dėl to, kad jis nesuprato savo jausmų, nukentėjau aš.

Dabar jis sako, kad vis dar myli mane ir tą sakydamas man nemeluoja. Pykti nemoku, todėl jam jaučiu tik gailestį ir linkiu laimės. Nesikalbame abu apie savo draugystę, tik darbiniais reikalais. Matau, kad sunku ir jam, nes matomės ir susitinkame kiekvieną dieną.

Laikas užgydys žaizdas, bet padaryta klaida liks man kaip pamoka visam likusiam gyvenimui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu vieniša ir nesigailiu, – rašo vieniša DELFI skaitytoja Marija. – Visi vedę vyrai man yra mirę, ištariau sau vieną kartą ir visiems laikams. Niekada nenorėjau savosios laimės kurti ant svetimos nelaimės ašaringo pagrindo. Dabar yra kaip yra.“

Galėtumėte pritarti Marijai? Juk iš tiesų būna, kad sutiktas žmogus nuvilia: nors yra toks artimas, mylintis ir geras, turi, rodos, tik vieną trūkumą – vakare grįžta ne į jūsų, o į savo namus... Tuomet nesmagu nei vienam, ir be kenčiančių tokiu atveju neapsieisi.

Esate patyrę, ką reiškia įsimylėti antrąją pusę jau turintį žmogų, o gal net teko įsivelti į meilės trikampį? Žinote, ką jaučia žmogus, kuriam mylimasis ar mylimoji yra neištikimi? O gal suprantate, kokia kaltė graužia apgaudinėjantį, nes buvote jo vaidmenyje?

Prašome Jūsų – pasidalinkite patirtimi, atskleiskite savo klaidas ir padėkite kitiems mokytis ti vsiu būdu – kaip iš svetimų.

Jūsų minčių laukiame iki sausio 19 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mudu“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mudu“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo sausio 2 d. iki sausio 19 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. sausio 20 d. burtų keliu iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso prizas – M. Anušauskaitės ir G. Jord knyga „10 litų“.

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.