Tada kyla klausimas, ar verta mokytis, jeigu tavo alga yra 80 eurų didesnė už minimumą gaunantį žmogų. Minimumas kyla, bet kitos algos, atrodo, ne. Deja, čia ir tas minimumas gana juokingas. Ypač žiūrint į dabartines kaina.

Tikrai nesuklysiu sakydama, kad dažnai tas žmogus, kuris dirba už varganą minimalią algą, yra daugiau vertas nei tas, kuris gauna tuos 400 eurų, nes pirmojo darbas dažnai reikalauja fizinių jėgų. Tai sakau iš patirties. O apskritai, kiek pastebėjau, kad ir koks bebūtų darbdavys, daugiau mokėti niekas nenori.

Deja, kiek žinau, net ir medikai miestelio ligoninėje tegauna truputį daugiau nei 400 eurų. Kažkoks pasišaipymas iš žmonių, kai tokias algas moka. Ir dar sakote, parašykite, koks Jūsų svajonių atlyginimas? Rimtai? Kaip sakoma, reikia svajoti atsargiai, nes svajonės ima kartais ir išsipildo. Tačiau šis posakis, kalbant apie atlyginimus, Lietuvoje negalioja.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pareikšti savo nuomonę? Išsakyti, koks būtų jūsų svajonių atlyginimas ir kiek kartų jis didesnis už dabartinį? Rašykite su prierašu „Atlyginimas“ pilieciai@delfi.lt