Mano istorija prasideda visai ne nuo Kalėdų, bet šiai šventei čia tenka svarbus vaidmuo.

Taigi, pasakojimas apie per Kalėdas sužlugusias viltis prasideda taip... Kai man buvo 16 metų dažnai lankydavausi pas tetą svečiuose. Ji turėjo didelį namą ir dažnai priimdavo ten nuomininkus.

Vienas jų buvo 23-ejų metų Valentinas. Daug su vaikinu bendravau, kol tėvai šnekėdavosi apie suaugusiųjų reikalus, man daug smagiau buvo plepėti su juo. Tad jaučiausi jau suaugusi ir net buvau jį įsimylėjusi. Tai buvo mano pirmoji meilė, apie kurią žinojo tik mano geriausia draugė. Ji patarė man parašyti anoniminį meilės laišką ir išsiųsti jam. Aš jį parašiau, išdėsčiau viską jausmingai ir nuoširdžiai, bet tas laiškas taip ir pragulėjo mano stalčiuje – ilgai nesiryžau jo išsiųsti...

Atėjo Kalėdos, buvo jaučiama šventinė nuotaika. Mes šventes sutikome pas ta pačią tetą. Valentinas man įteikė kalėdinę dovaną, labai apsidžiaugiau! Tačiau išvyniojau ją ir kai pamačiau, ką gavau, tiesiog norėjau skradžiai žemę prasmegti.

Nežinau, kokios spalvos buvo mano veidas, pykau ant savęs ir viso pasaulio, buvau susigėdusi, užplūdo kitos neigiamos emocijos... Jis man padovanojo lėlę „Barbė“! Su jomis nebežaidžiau nuo 12 - 13 metų... Kadangi buvau jį įsimylėjusi, tuo metu tai buvo didžiausias košmaras mano gyvenime. Nuo to laiko nebevažiavau su tėvais svečiuotis pas tetą, o po kelių mėnesių jis išsikraustė ir daugiau jo nebemačiau...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Skaudu netyčia sužinoti, kad Kalėdų senelio nėra – ne paslaptis, kad tada šventinis metas vaikams nusidažo visai kitomis spalvomis. O kokius vargus kasmet patiria tėvai, siekdami vaiko širdyje išlaikyti tikėjimą stebuklais kuo ilgiau... Kalėdų senelio iliuziją sunkumų sukelia, matyt, visiems, bet juk taip norisi ją išlaikyti, tiesa?

Artėjant šventėms, prašome pasidalinti savo prisiminimais – ar būdami vaikai, esate ieškoję kalėdinių dovanų? Ką tėvai ir draugai Jums pasakodavo apie Kalėdų senelį?

Pasidalinkite požiūriu, kada vaikui reiktų papasakoti apie tai, kaip atsiranda dovanos. Ar patys užsiimate jų slėpimu, ar daug vargų patiriate dėl vaikų smalsumo? Kokioje smagiausioje vietoje esate laikę į blizgų popierių įvyniotus vaikų norus? O gal norite papasakoti apie baisiausią gautą dovaną?

Paatviraukime – juk nors Kalėdos yra ne dovanų šventė, ne paslaptis, kiek vargo kasmet dėl jų patiriame... Jūsų minčių laukiame iki gruodžio 22 d. el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Dovana“.

Konkurse galite dalyvauti trimis būdais – siųsdami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Dovana“, ar naudodamiesi nuorodomis žemiau. Nepamirškite nurodyti el.pašto adreso!

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo gruodžio 16 d. iki gruodžio 22 d.

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Įdomiausios skaitytojų atsiųstos istorijos redakcijos pasirinkimu publikuojamos. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2014 m. gruodžio 22 d. burtų keliu iš visų publikuotų istorijų. Nugalėtojas skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.

4. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.