Na, ir aišku tau pasiseka, jei negauni į nosį vakare nuo persigėrusių budulių. Na ir aišku, dar tau pasiseka, jei gauni normalesnį būstą šiam savaitgaliui - žodžiu, išleidęs savaitgalio „malonumams“ maždaug tiek, o gal ir daugiau nei išleistum už savaitės atostogas (su kelione) Graikijoje. Ir po visų „įspūdžių“ - dar turi stovėti beviltiškoje automobilių eilėje beveik iki pat Vilniaus. Argi ne puikus savaitgalis?

Pajūrio gyventojų godumas ir serviso kokybė tiesiog pasibaisėtini - o jų argumentas - kad „reikia per porą mėnesių užsidirbti visiems metams“ - sutikite, skamba grobuoniškai - tokiam šūkiui galėtų pritarti gal tik koks rafinuotas sadomazo mėgėjas.

Ir netikėtai nušviečia idėja, kuri garantuos man nuolatinį kvietimą į Latvijos švenčių vakarėlius Latvijos ambasadoje, M. K. Čiurlionio gatvėje - idėja vardu LATVIJA.

Palyginkime ramiai ir neskubėdami - atstumas labai panašus - ar nuo Vilniaus iki Palagos (Nidos), ar iki Rygos - tiek pat kilometrų. Bet iki Rygos nėra jokių kamščių nei pirmyn, nei atgal. Paplūdimiai Latvijoje - gražūs, erdvūs ir be jokių čeburėkų erzelio, be jokių užpakalių ir pilvų, spoksančių iš visų pusių. Jūra gaivi ir be jokių fiziologinių aromatų. Landšaftas gražus ir įvairus - pagal skonį, taip sakant, o valgiai kavinėse gal ir brangoki, bet toli gražu nesiekia mūsiškių kurortų kavinių lygio.

O viešbutis Rygos centre įmanomas ir už maždaug septyniasdešimt litų - su pusryčiais. Taigi - gyveni didelio gražaus miesto centre, maždaug bent jau dvigubai pigiau nei kokiame Palangos barake, gali pramogauti bent dešimt kartų turiningiau nei Palangoje. Nekalbant apie paplūdimius ir gaivią jūrą, kurią gali pasiekti tiesiog miesto transportu per kokį pusvalandį.

Keista, bet išleidęs kone tris kartus mažiau, sutaupai ir turbūt pora šimtų gramų nervų lastelių.

Taigi kodėl aš turėčiau kitą kartą grūstis, pvz., į Palangą? Iš patriotizmo ar iš įpročio? Atostogų laikas, turbūt nieko naujo nepasakysiu, turėtų būti malonus. Bijau būti pranašu, bet ilgainiui vis daugiau žmonių atras malonesnius variantus nei siūlo Palanga. Nes biznio planas „per mėnesį - užsidirbti metams“ - tikrai dvelkia beviltiškumu ir bukaprotiškumu. Ir jei Palanga nori, kad aš čia važiuočiau - turėtų pasistengti, nusišypsoti ir maloniai man padovanoti kokį nors niekutį - na, kad ir padorią nakvynę už aštuoniasdešimt litų.

Antraip tikrai rinksiuosi kažką kitką. Bent jau pasistengsiu, kad mano nervų lastelės išgyventų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!