„Probleminė miegalė“. Taip save galiu apibūdinti, dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, tai miegu labai jautriai, kiekvienas namuose išgirstas krebždėjimas mane išbudina. Kitas dalykas, man labai svarbu miegoti patogiai. Jei paklodė ar čiužinys bus susigarankščiavęs – man užmigti praktiškai neįmanoma.

Mama mane vadindavo princese ant žirnio, nes ta pasaka tikrai primena mano situaciją.

Per daug metų vykusių paieškų, pagaliau galiu pasakyti, kad išmokau miego etiketą ir noriu pasidalinti su jumis. Gal yra tokių pat kaip ir aš princų ar princesių ir daugiau.

Pirmiausia, vakare visada išvėdinu tą kambarį, kuriame miegosiu. Grynas ir šviežias oras padeda lengviau užmigti.

Antra, man lengviau užmigti, kai prieš miegą paguliu šiltoje vonioje su levandų druska, vonios putomis ar aliejumi.

Kitas man pasiteisinęs būdas – tai apriboti telefono ir televizoriaus žiūrėjimą. Geriau pasiimu knygą. Tačiau stengiuosi skaityti ne prieš pat miegą, o gerą valandą iki jo, nes jei knyga labai įdomi, man atsitraukti bus sunku ir galiu paaukoti miegą.

Taip pat labai svarbu prieš miegą nesijausti alkanam, bet ir valgyti prieš pat poilsį nepatariu. Tai taip pat trukdys gerai išsimiegoti.

Šie būdai man padeda užmigti greičiau ir geriau pailsėti. Tiesa, nepaminėjau kokybiškos patalynės ir čiužinio bei lovos. Bet tai turbūt daugeliui savaime aišku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją