Aš, kaip ir minėjau, esu bedarbis. Bet kodėl? Mano išsilavinimas leidžia man dirbti valstybinį darbą. Toks darbas yra ieškomas per internetą, per tam tikrus portalus (ieškojau, pasiūlymų yra nedaug, radau apie 10). Bet kaip čia suprasti? Kodėl taip mažai darbo vietų siūlo mūsų valstybė? Atsakymą radau paminėtame straipsnyje viršuje.

Kaip suprantu, jeigu kandidatas pretenduoja į valstybės tarnybos darbą, tai jis turi atlikti tam tikrą atranką, dalyvauti konkurse, spręsti tam tikrą testą ar pan. Ar daug kas iš Jūsų girdėjo apie tokius konkursus? Gal kažkas dalyvavo? Man įdomu, kaip tos giminės patenka į tokį darbą, Ką veikia tame darbe? Kodėl niekas nedaro revizijos kiek tarnautojų pateko į valstybės tarnybą ne tik per gimines, bet per pažintis, per draugystės ryšius ir pan.? Kyla tikrai daug klausimų...

O Jūs, mieli skaitytojai, ar turite kažkokių klausimų? Juk jie gyvena už mūsų mokesčius. Manau, jog galima paklausti, kokie yra reikalai tų, kurie mus valdo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.