Pirmas keistas dalykas, į kurį atkreipiau dėmesį, tai kaip profesionaliai sukurtas lankstinukas. Tiek dizainas, tiek apipavidalinimas nebuvo sukurti atmestinai. Kitas dalykas, kuris užkliuvo – tai kažkokių keistų vertybių skatinimas.

Pradėjau kapstytis, kas tai per institutas ir po keliolikos minučių supratau, jog tai butaforinė įstaiga, sukurta vos prieš pusę metų, o šių skrajučių tikslas – sukiršinti visuomenę.

Prisiminiau atvejį, kai prieš kelis mėnesius Kremliaus buvo finansuotas vienas filmukas, kuriame mergina pila baliklį ant vyrų. Filmukas buvo sukurtas, o jame dalyvaujantys žmonės – pasamdyti aktoriai. Jo tikslas vienintelis – kiršinti tam tikras grupes, kad tauta suskiltų. Filmuko nuoroda ČIA:

Šis lankstinukas man primena šį atvejį, nes profesionaliai sukurtas maketas turi aišku tikslą – sukurti dvi stovyklas, gal net daugiau stovyklų. Šiuo atveju kasdamasis giliau pamačiau, jog butaforinis instituto feisbuko puslapis anoniminiuose komentaruose stengiasi prikabinti sąsajas su Lenkija, tačiau manau, kad tai labiau Kremliaus finansuojama veikla, kurioje galų gale kuriama stovykla – lietuviai prieš lenkus.

Kad ir kaip ten būtų, tūkstančiai skrajučių atsidūrė pašto dėžutėse, kuriuos sukūrė netikra organizacija su tikslu skleisti neapkyantos žinutę.

Norėčiau perspėti visus, jog tai labai profesionaliai sukurta kampanija su tikslu – skaldyti visuomenę į grupes neapykantos tikslais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!