Abu dirbame per nuotolį ir vadovams nėra svarbu, kur tuo metu esame – svarbiausia tik interneto ryšys. Namą kaime visada turėjome, paprastai ten leisdavome tik vasaras, o dabar užsibuvome... ilgėliau.

Iš pradžių, pripažinsiu, buvo labai neįprasta. Įpratus prie miesto šurmulio atsidurti gamtoje, ir dar joje pasilikti – vau, niekada nebūčiau pagalvojusi, kad tai man tiktų. Bet atradome daug mus sužavėjusių pakitimų.

Tarkime, daržoves ėmėme pirkti nebe prekybos centruose, o iš kaimyninio ūkio. Taip pat ir vietinių auginamų vištų kiaušinius. Gretimame name spaudžiamus nuostabius sūrius, varškę. Taip, kaina gal ir panaši, bet skonio ir kokybės – nepalyginsi.

Ant stogo įsirengėme saulės baterijas, o šildymo sistemą iš kieto kuro atnaujinome, pertvarkėme ir dabar, po grandiozinės renovacijos (per kurią teko ir svečių namelyje pagyventi), turime šildymą oras-vanduo. Ir ekologiškiau, ir ekonomiškiau.

Jeigu anksčiau į darbus, parduotuves bei susitikimus su draugais važiuodavome kasdien, dabar išvažiuojame nebent savaitgaliais, o kitas dienas ramiai leidžiame gamtoje.

Atmetus miesto mokesčių ir nuomos už butą išlaidas, pirkinius kasdien būnant mieste bei įvairius buitinius patarnavimus, dalį maisto perkant iš vietinių, mums susitaupo... vieno iš mūsų alga. Taip, iš tiesų. Su vyru abu uždirbame po 1000 eurų. Namo atnaujinimus ir remontus darėme iš tam skirtų anksčiau turėtų santaupų, tad nebuvo kaip išsileisti. Ir jeigu seniau per mėnesį išleisdavome apie 1500 eurų, dabar abu puikiai išgyvename iš vieno mūsų atlyginimo. Kitą atidėdami į šalį. Per metus jau sutaupėme 12 000 eurų. Ir jaučiamės gyvenantys tikrai ekologišką, švarų gyvenimo būdą. Taigi, mūsų šeimai karantinas turėjo ir gerųjų pusių.

Šis pasakojimas dalyvauja NESTE konkurse „Mano ekologinis sprendimas“. Papasakokite arba parodykite, kaip pakeitėte savo buitį – laišką siųskite adresu pilieciai@delfi.lt ir laimėkite 200 eurų SPA čekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)