Na, tebūnie, skiepytis ar ne, dabar galima rinktis. Kai kurie žmonės turi alergijų, kitų sveikatos problemų ar kitų svarbių priežasčių, dėl kurių negali skiepytis. Bet kai gali, tik renkasi to nedaryti? Baisiausia, kai propagandą apie skiepų žalą ar juose esančias kaži ko liekanas skleidžia medikai. Tada padėtis rimtėja ir jų pareiškimai tampa tikrai pavojingi.

Feisbuke mačiau vieną medikę baisintis, kad „negi mus skiepys per prievartą, norėčiau pažiūrėti, kas leisis į save nepatikrintą nuodą“. Kalbėjo, kaip negerai gali paveikti skiepai... Remiantis kuo – savo nuomone ar sapnininku? Kaip mokslo žmogus, kuris mokėsi tiek daug metų ir gilinosi į mokslo laimėjimus medicinoje, gali skleisti tokias erezijas?

Dažniausiai pastebiu tendenciją, kad labiausiai apie medikamentus viską žino slaugytojos arba ne tokios aukštos kvalifikacijos medikai. Mano teta (nelabai artima) dirba slaugytoja. Kai klausėme, kada ją skiepys, burbėjo, kad visai tų skiepų nelaukia, nes niekas nežino, kaip jie paveiks. „Dar išmirsim čia visi... Jūs labiau galit pasirinkti, tai tikrai rekomenduoju nesiskiepyt – mes labiau sulaukiam spaudimo“, – sakė.

Tikrai pasibaisėjau. Moteris paslapčia skleidžia savo sugalvotas teorijas ir netgi atkalbinėja pacientus nuo skiepų... Be abejo, ne savo pacientus. Dažniausiai tokie medicinos darbuotojai – kaip ir mano teta – tiesiogiai net negydo žmonių, kliedesius štai skleidžia pagalbinis personalas.

Žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad tiek ir tiek medikų jau paskiepyta nuo COVID-19, bet štai tiek – atsisakiusių. Tai išvis baisu. Kai patys medikai atsisako skiepytis pandemijos metu, žmonėms sukelia dar daugiau nerimo ir sudaro puikią terpę sklisti įvairioms teorijomis, kurios formuoja priešišką visuomenės nuomonę.

Jei medikas, kuris dažnai yra autoritetas visuomenėje, skleidžia mitus apie vakcinas, tai sukelia dvi mintis. Arba – kaip vieni turbūt patiki – tikrai visi tuoj bus „sučipuoti“ ir apnuodyti, arba tas specialistas yra labai abejotinos kompetencijos ir nebegali teikti medicininių paslaugų. Na, kuria nuomone vadovautis, spręskite patys. Tik nepamirškite sveiko proto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (815)