Ir tai yra gerai. Nebausiu Andriaus nekomentuodamas jo paistalų, kaip jis pats siūlo savo tinklapyje. Tegul būna nenubaustas. Kai įkvėpimas ateina, reikia džiaugtis. Kad ir iš kokios medžiagos (pvz., mėšlo) jis būtų. Gerbiamas Andrius bandė „suvartyti“ kalbininkus, bet šį kartą, ko gero, „susivartė“ pats. Sekant šio rašytojo (o rašytojas tai tas, kuris už rašymą gauna pinigus - taip teigia Andrius) logika, būtų galima išvesti keletą paralelių, kurias, neva sėkmingai, naudoja autorius.

Jam kažkodėl atrodo, kad karvių apsėklinimo specialistas turi laikytis mokslo, kurio buvo ir yra mokomas, o žmonių smegenų apsėklintojas (rašytojas) gali daryti ką tinkamas. Ir matuojama visa tai, kaip jūs manote, kuo? Ogi kiek duonos su sviestu ir dešra pastarasis galės įsigyti už savo darbą. Neva, štai, žmonės, pažiūrėkite. Kalbininkas kažką parašys ir stengsis, išlaikydamas kalbos kultūrą, teisingai pateikti mintis, tai jo produkto niekas nepirks, o gerb. Andriaus – pirks ir labai noriai.

Kad mūsų tauta mėgsta svetimus apatinius uostelėti, tai ne paslaptis. Bet tuo didžiuotis, tai jau aukštas rašymo lygis. Pažiūrėkite visi: kepu kaką ir visi perka, o štai gero daikto - ne. Štai kuo galiu pasigirti. Ir dar pažiūrėkit – „žvaigždės“ (parašiau kabutėse, nes anot mano labai gerbiamo klasiko Juozo – šios žvaigždės šviečia tik gerai pakūrus joms po uodega) irgi kaką mala ir visiems patinka.

Panašiomis verslo (o čia jau verslas, jeigu viskas matuojama pasiūla ir paklausa) sėkmėmis džiaugiasi ir suteneriai ir narkotikų prekeiviai ir alkoholio gamintojai ir kiti kakos gamintojai bei platintojai. Ir aš juos suprantu. Čia gi nieko asmeniško – čia tik verslas. Apsėklinti žmonių smegenis mėšlavabalių sėkla – irgi tik verslas. Viskas gerai.

Uždarbiaukite gerb. Andriau. Tik nematau kuo čia džiaugtis ir tuo labiau didžiuotis. Juk lazda visada turėjo ir turės du galus. Ir kai jūsų vaikas pasakys jums, kad jis užaugęs nori būti debilu, o jūs nustebęs klausite: kodėl? Atsakymas nuskambės keistas bet įtikinamas. - Atsimeni tėveli, kai važiavom pro gražų namą, tu sakei - pažiūrėk kokį namą turi tas debilas, arba pažiūrėk, koks „krūtas“ džipas pas tą debilą. Ir aš noriu toks būti. Va tada bus galima džiaugti ir didžiuotis. Taigi Andriau, ką pasėsite, metui atėjus pjausite. Bet čia juk irgi tik verslas.

O geroji naujiena kalbinikams slypi čia – nebesimokyte ir nebemokykite kitų lietuvių kalbos. Kam gi jūs reikalingi – profesionalai. Yra pakankamai išmanančių šį darbą ir jus pakeis. O jums bus lengviau. Nereikės būti niekuo susirūpinus.

P.S. Noriu atsiprašyti Andriaus. Prieš jį asmeniškai tikrai nesu nusistatęs. O apie tai, kad galima dapilti - man patiko.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!