Lietuviai į kaimyninę šalį tikrai ne iš neturėjimo ką veikti ar nemeilės tėvynei apsipirkti važiuoja. Manau, kad kai kišenėje švilpauja vėjai, sunki finansinė situacija ir nežmoniškos, mano akimis, vis dar kylančios kainos Lietuvoje neleidžia nusipirkti ko nors daugiau nei pigiausio batono, ta „meilė tėvynei“ būna nustumiama į antrą planą, kol pirmajame karaliauja noras išlikti.

Kiekvienas žino, kad Lenkijoje kainos yra kone perpus mažesnės ir už tuos 200 eurų to pačio Lietuvoje tikrai nenusipirksi. Faktas kaip blynas, o teksto autorius jį mums pateikė neiškeptą...

O kad žmogus pasirodė viešumoje su krepšiu iš Lenkijos, tai nereiškia, kad jis rodo nepagarbą, protestuoja ar nemyli tėvynės. Galbūt jis neturėjo kito krepšio, o galbūt jis nesureikšmina krepšio ir nelaiko jo nepagarbos ženklu (kaip ir dauguma žmonių).

Manau, kad autoriui/autorei reiktų atsiprašyti už netikslių faktų pateikimą ir už kitų žmonių įžeidimą. Ne visi turi tūkstančius eurų savo sąskaitoje ir gali leisti tai, ką turėtų leisti, norėdami mėgautis gyvenimu. Gaunant minimalų atlyginimą ir norint išlaikyti šeimą, vien gerų norų nepakanka. Taigi, važiavimas į kaimyninę šalį yra išsigelbėjimas daugeliui žmonių, kurie yra nepajėgūs išlaikyti savo šeimos Lietuvoje.

Ačiū, kad skaitėte.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo nuomone? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.