Užduosiu kelis klausimus, kurie man rūpi, ir į kuriuos padėkite atsakyti:

1. Koks šviesuolis ar nepripažintas genijus nupjovė medžius nuo kalno? Akivaizdu, kad pasitarti su botanikais, geodezininkai ar kompetenciją turinčiais žmonėmis buvo per sunku tam, kad suprastų, kad medžių šaknys ir laikė viršutinę velėną, kuri šiuo metu rieda gabalais.

2. Kodėl vos pradėjus griūti velėnai niekas nesiėmė kažkokių planų, veiksmų ar iš karto nekūrė spec. komisijos (kaip pas mus labai mėgsta), kad likviduotų susidariusią bėdą? Pasaulyje panašių situacijų buvo ne viena, ji būdavo sprendžiama su specialia žole ilgomis šaknimis, poliais ir kalno sutvirtinimu. Kodėl aš, paprastas žmogus, turiu mąstyti, kaip išgelbėti kalną? Kam tada yra renkami mokesčių mokėtojų pinigai, ir kodėl biudžete neatsiranda lėšų Lietuvos valstybės simbolio sutvarkymui?

3. Kodėl ignoruojama dabartinė padėtis? Kada bus jau gana, kai pilis į Nerį nugarmės? Man asmeniškai tas vaizdas primena pusiau nugriuvusią kapavietę su kyšančiu lavonu, bet kadangi dar kyšo tik rankos ir kojos, nieko daryt nereikia, nes galvos dar nematyti.

Todėl kreipiuosi nuo savęs ir, manau, visų Vilniaus ir kartu Lietuvos žmonių – mielieji valdininkai, mielas Vilniaus mere, kreipiuosi į Jus, gal gana miegoti? Nuvažiuokit, pažiūrėkit kad dedasi, daug važiuoti nereiks. Jei nėra lėšų, tai ar aš, ar mieli Vilniaus žmonės sušelpsim kelis litrus kurui, kad privažiuotumėte prie pilies, bet Jūs nepatingėkite ir įvertinkit padėtį gyvai. Gana miegoti, gana apsimetinėti, kad padėtis nėra kritinė, nes jei kas nors atsitiks Gedimino piliai, apsijuoksime ir prieš save, ir prieš visą Europą!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI fotografų nuotraukos:

Norite pasidalyti savo mintimis? Papasakoti savo istoriją? Paprieštarauti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“ ir išreikškite savo nuomonę!