Spardėm kamuolį tikrai dažniau nei mėtėm į krepšį. Žaisti futbolą vaikystėje yra smagu, bet žiūrėti suaugus...

Patogi sporto šaka

Ne, negali sakyti, futbolo stebėjimas irgi yra labai patogus užsiėmimas. Jis vyksta dvi valandas. Tai pakankamas laikas pabendrauti su draugais. Bendrauti galima atsipūtus ir labai nekvaršinant sau galvos, kas ten vyksta aikštelėje, nes pats veiksmas dėmesį prikausto tik vidutiniškai kokius du-tris kartus per tas dvi valandas, kai įmuša įvartį. Jei ir pražiopsojai tą akimirką, tai paskui kelis kartus pakartos ekrane sulėtintai ir iš įvairių rakursų.

Žiūrint futbolą net nereikia mokėti skačiuoti daugiau kaip iki kokių penkių (na gerai, tegul būna iki dešimt). O kartais ir visai nereikia skaičiuoti, nes tai tokia sporto šaka, kur dviejų valandų varžybos gali baigtis visai be rezultato. Todėl patogu ir lažintis ar kitaip pasiazartinti tą laiko praleidimą.

Net ir vienas esi priverstas stebėti tas varžybas per teliką, kad kitą dieną iš viso galėtum dalyvauti vyrų pokalbyje. Žinoma, patys žiūrovai pasakys, kad ten svarbiausia yra žaidimo grožis, atakų užuomazgos, jų tęsinių įvairovė ir žaibiškos akimirkos tų tęsinių pasirinkimui, gynybos strategijos, tiksliausios vietos paieškos, savalaikis atsiradimas reikiamu metu reikiamoje vietoje ir komandos draugų savitarpio supratimas.

Čia paaiškinimui, kodėl reikia ten dalyvauti. Na, panašiai kaip mes dar turime paaiškinimus, jog spermoje yra daugybė sveikų, naudingų, imunitetą stiprinančių, riebalų ląsteles naikinančių, celiulitą lyginančių ir moterų veido odą jauninančių medžiagų. Kai prireikia rimtų argumentų.

Viskas man vienam

Kad jau prakalbome apie moteris, tai man futbolo čempionatai patinka todėl, kad jų metu visų vyrų draugės ir žmonos demonstratyviai būna paliekamos be dėmesio beveik visam mėnesiui. Nereikia savęs apgaudinėti, kad parodytas dėmesys, kad ir visą dieną prieš varžybas, jį kompensuos tas dvi valandas varžybų metu. Anas dėmesys nesiskaito! Čia jau moteriško mąstymo ypatumai – labiausiai ko nors reikia būtinai ir tik tada, kai to ko nors tau negali duoti.

„Aha, vis tik kažkoks kvailas futbolas tau svarbesnis, negu aš. Ir gerai, ir būk su juo, o aš išeisiu ir susidėsiu su pirmu pasitaikiusiu, kad žinotum, ką praradai!“ – jei nepasako, tai tikrai pagalvoja jos, ir pirmas pasitaikęs būnu aš, nes praktiškai vienas nežiūriu futbolo.

Patikėkit, irgi norėčiau, negi ne mužikas, bet turiu atsisakyti. Ir yra dėl ko. Paaiškinsiu verslininkiškai. Įsivaizduojat, atsidurti vieninteliam rinkoje per patį augantį paklausos piką, kuris yra automatiškas atsakas į staigų kritinį pasiūlos sumažėjimą. Ir dar kai visi kiti pranašesni konkurentai visiškai pasitraukia iš tos rinkos savo noru! Pusei vasaros (po fulės juk bus dar krepšinio atranka ir Olimpiada)! Ir dar pats turėdamas neblogus kai kuriuos pozicionavimo punktus: protingas, sąmojingas ir net batus ta proga nusivalysiu (dar viena moteriško mąstymo keistenybė – kaip joms vyriškumą pristato batai, jei bent jau aš pagrindines vyriškumo savybes parodau iš viso jau būdamas be batų). O visi aukštesni, gražesni, jaunesni ir turtingesni tuo metu įdėmiai spokso, kaip dvidešimt du milijonieriai spardo vienas kitam sviedinuką.

„Šiandien futbolas, turėtų būti gražios ir svarbios rungtynės, bet, kai pamačiau jus, supratau, kad nieko gražesnio ir svarbesnio šiame pasaulyje būti nebegali. Velniop tą futbolą...“ – pasako tas pirmas pasitaikęs (nes vienintelis likęs). „Ach...“

Tikrai patogi sporto šaka

Futbolo rungtynės tikrai yra patogios. Jos vyksta dvi valandas. Kas bent kartą užsisakinėjo motelį ar butą trumpalaikei nuomai, tas žino, jog dvi valandos yra optimalus laiko tarpas. Pakankamas, kad viskas gražiai atsitiktų, ir ne toks ilgas, kad jau prasidėtų pokalbiai apie kokius nors bendrus ateities planus. O dabar vyksta net po dvejas rungtynes per dieną! Ir joks futbolo žiūrovas niekada nesugalvos nutraukti to žiūrėjimo vidury rungtynių. Taigi galima būti ramiam ir svečiuose, jei žiūrovas išėjęs. Ir jokių problemų, jeigu damai reikia išeiti pačiai.

Net pats pavydžiausias vyras, kuris ir einančios į kitą kambarį saviškės neužmiršta pasiteirauti „kur eini?“, bus net patenkintas išgirdęs: „Tai vėl žiūrėsi tą savo futbolą? Gerai, tada aš išeinu „pas draugę“. „Eik, moterie, kur nori, nors ir išnyk, tik netrukdyk!“. Draustiniai medžioklei atidaryti, vartų sargas spokso, kaip saugo vartus kitas vyrukas su sportine apranga. Ne veltui futbolas - populiariausia pasaulyje sporto šaka.

Tačiau pačiam įmušti įvartį į priešininkų komandos vartus visada yra žymiai smagiau, negu žiūrėti, kaip tai daro kiti, jei suprantate, ką noriu pasakyti. Gero futbolo mums visiems! Ir duok, dieve, sveikatos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!