Nereikia jaustis menkaverte, nes kai kurie žmonės, pasirodo, žymiai nelaimingesni nei aš. Jūsų paskutinis rašinėlis buvo labai įdomus, perskaičiau per tris kartus, galvojau reiks ketvirto, bet sugebėjau įveikti.

Maži pastebėjimai:

1. Privalomas dalykas Jums – skųskitės ir rėkit apie emigrantus ir rašykite litanijas apie visas jų blogybes kiekvieno mėnesio trečiadienį. Prašau visų mūsų vardu.

2. Visi žino, kad jūs sugebate sukrapštyti pinigų skrydžiams į Ameriką, nesvarbu, ar jie pabrango, ar ne, nes kiekvieną kartą ten nuskridęs ir parskridęs apsiskelbiate visai liaudžiai.

3. Jūs žinote tiek daug žargonų, kad visada kažko naujo ir mus išmokote, praleidusius emigracijoje dešimtmečius.

4. Būtinai parašykite dar vieną straipsnį, kaip Jus užknisa lėktuvuose plojantys ir alų gargaliuojantys lietuviai. Jums skųstis galima, mums ne.

5. Nelabai ką turiu parašyti, gal tik paklausti, ar tik nebus ir jūsiškė „plančetė“ nusnargliuota, nes taip purkštaujant ir spjaudantis tulžimi tikrai turėtų būti.

6. Jei vairuojate savo automobilį, nesvarbu, kurioje pusėje būtų vairas ir kokios spalvos numeriai, būtinai pasirinkite saugų greitį, atsižvelkite į metereologines sąlygas ir nežalokite kitų žmonių. Galioja ne tik KET, bet ir common sense.

7. Teisingai, kam tie „Primark“, „Penneys“ ir t.t – geriau viską Halės turguj nusipirkti ir tik nemeluokit, kad jūs ten tik savo grybų ieškot.

8. Na, kainos Lietuvos maitinimo įstaigose tikrai nenormalios, bet spėjant, kad daugiau nei pusė kartų Jums sąskaitos apmokėti nereikia, kad tik sukurptumėte „Myčelino“ žvaigždučių vertą, prastom nuotraukom papildytą gražią apžvalgą, kas Jums. Buvo nebuvo.

9. Gal negerai nugirdote, bet mes puikiai žinome, kad Lietuvos švietimo sistema puikiai sugeba paruošti genijus, kiekvieną dieną jų straipsnių pilnas internetas ir mentalitetas bei išsilavinimas veržte veržiasi.

10. Patarimas: Nebijokite mūsų! Bendraukite, plėskite akiratį ir gal sutiksite ne vien tik silkių darinėtojų. Nors gal tie kiti jūsų bijos. O gal su tais kitais neturėsite apie ką kalbėti.

11. Savo dantis taisykitės tik ten, kur už „bliombas“ ima virš 200 Eur, nes kam mokėti mažiau, kai gali daugiau. Keliam ekonomiką.

12. Tikrai galvoju, kad čia jau į visiškas lankas, bet tiek to, atleidžiam juk Kalėdos.

13. Lengva Jums šnekėti, ar žinote, kaip kartais sunku su tomis lauktuvėmis, kai neturi savo vardo koldūnų?

14. O Jūs nesiskųskite, kad brangu, tylėkite, visa Europa moka pigiau nei lietuviai, bet kas jums, pirmauti juk labai malonu ir nesvarbu kokioj sritį.

15. Per šventes įsitaisykite prie televizoriaus ir Jūs. Nelįskite į miestą – emigrantai atrieda atidunda.

P.S Atleiskite man, silkių darinėtojai, kilusiai iš Kalabybiškio kaimo už gramatikos ir kitas klaidas. Nepykite, juk šventės, o aš sau atleisiu, kad ką tik velniop 30 min. savo gyvenimo praleidau, bet man trūksta dėmesio, juk žinote tą jausmą, tad suprasite.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.