Didžiojoje Britanijoje uždirbu 2500 svarų, į rankas gaunu 1900 svarų per mėnesį. Planuojame į tėvynę grįžti anksčiau ar vėliau. Tiesiog laukiame, kai galėsime uždirbti mažiausiai 1500 eurų per mėnesį. Šiuo metu studijuoju Žmogiškųjų išteklių vadybą Londone. Taip pat dirbu Žmogiškųjų išteklių vadove jau daugiau nei trejus metus.

Baigusi mokyklą 2009 metais neapsisprendžiau, ką norėčiau studijuoti. Nuo liepos iki lapkričio pradžios negalėjau rasti jokio darbo. Tuo metu gavau pasiūlymą dirbti aukle vidurio Anglijoje, tad nedvejojusi sėdau į autobusą ir išvažiavau nusprendusi grįžti kitą vasarą, „susitupėjusi“ ir nusprendusi, kuo norėčiau būti užaugusi, tuomet stoti studijuoti.

Atvažiavus į Angliją nepavyko dirbti, kaip buvau suplanavusi, todėl po mėnesio išsikrausčiau į Londoną, kur iš karto gavau darbą viešbutyje. Ten dirbau 4 mėnesius, tuomet gavau pasiūlymą dirbti valytoja prekybos centre. Po mėnesio mane paaukštino, tuomet užėmiau prižiūrėtojos (angl. supervisor) poziciją. Tuomet nusprendžiau pabandyti studijuoti Londone, kadangi pamačiau, kad yra realių galimybių kilti karjeros laiptais. Pasirinkau Žmogiškųjų išteklių vadybos bakalauro laipsnio studijas.

Tik pradėjusi studijuoti gavau pasiūlymą dirbti administratore personalo vadybos skyriuje. Pabaigusi bakalauro studijas, gavau kvietimą užimti vadybininkės pareigas personalo vadybos skyriuje, ten pat kur ir dirbau administratore.

Nusprendžiau nesustoti ir pernai pradėjau studijuoti magistro laipsnį. Kai viršininkai sužinojo apie mano sprendimą, buvau paaukštinta ir tapau žmogiškųjų išteklių skyriaus vadove.

Su mielu noru grįžčiau į Lietuvą kad ir kitais metais, kai baigsiu magistro studijas, jei pavyktų rasti darbą žmogiškųjų išteklių vadovės poste, kadangi investavau labai daug laiko, pastangų ir pinigų į savo karjerą ir išsilavinimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Emigrantai, klausiame jūsų: koks atlyginimas jus tenkintų Lietuvoje, kiek uždirbate užsienyje? Ar pinigai – vienintelė priežastis, stabdanti jus grįžti į tėvynę? Pasidalinkite su likusiais tėvynėje, kodėl emigravote ir kokiu atveju grįžtumėte. Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigrantas“.