Paprasti, turtingi žmonės, net politikai, yra priešiškai nusiteikę emigrantų atžvilgiu. Vis klausiu savęs, kodėl žmonės netoleruoja vienas kito pasirinkimo, kodėl išvykusius smerkia, o išvykėliai dažnai apsisvaido žodžiais su pasilikusiais... Juk visi esam lietuviai!

Vieniem yra gerai Lietuvoje, kitiem gerai užsienyje. Vienas išvažiavo į Angliją tam, kad galėtų pragyventi ir padėti Lietuvoje likusiems, o kitas Lietuvoje dirba ir vargo nemato. Kodėl taip sunku palaikyti vienas kitą ir suprasti, kad kiekvienas žmogus renkasi savo likimą pats.

Nei tu, Lietuvoje pasilikęs lietuvi, nei tu, užsienyje gyvenantis lietuvi, nesi nė kiek geresnis ar prastesnis už savo tautietį. Lietuvoje gyvenantys lietuviai yra patriotai vienaip, o užsienyje gyvenantys lietuviai - kitaip... Kur pagarba, kur noras sakyt: taip, broli lietuvi, sėkmės tau!

Visad didžiavausi, jog esu lietuvė, gyvenau Lietuvoje, gyvenau užsienyje ir visada užsieniečius mokydavau apie savo kraštą, apie mūsų kalbą ir žmones... Visad džiaugiuosi būdama lietuvė.

Užsienyje gyvenantys lietuviai bėga vienas nuo kito, apsimeta, kad nėra lietuviai. Nejau taip visi nustojo tikėti, kad yra gerų lietuvių? Aną dieną užėjus į automobilių nuomos punktą šnekėjau su savo antrąja puse lietuviškai ir šalia stovėję vaikinai prabilo mūsų kalba. Nebendravom tarpusavyje, bet išeidami jie palinkėjo sėkmės ir dar liuksais apdalino. Kokioje euforijoje buvau! Džiaugsme, jog nereikia artimų draugysčių, tiesiog reikia lietuvio palaikimo!

Vis dar tikiu Lietuva ir jos ateitimi. Žinau, kad ne visi lietuviai teigiamai prezentuoja Lietuvą, bet reikia suprasti, kad tų „blogiukų“ nėra daug. Kiek iš 3 milijonų žmonių atsiras tų negerųjų. Lietuva, laikykis kartu. Lietuvi, vertink savo tautietį daug labiau nei užsienietį.

Gyvendama užsienyje pristatau Lietuvą taip: „pati gražiausia šalis pasaulyje“. Lietuvius taip: „lietuvis - žmogus tiesus ir tikras, dėl to nepuls būti tavo draugu iškart, bet jei susidraugausi, turėsi draugą visam gyvenimui“. Tikiu, jog taip ir yra! Didžiuojuosi savo šalimi, jos gilia kultūra, sena bei labai sunkia kalba, žmonėmis, kurie yra tikri!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!