„Regitra“ Vilniuje nėra, švelniai tariant, pačioje patogiausioje, artimiausioje vietoje iki jos nusikakti yra gan sunku (nes tie, kurie ten važiuoja teisių dažniausiai dar neturi, taigi viešasis transportas -vienintelė išeitis). Tai skatina kuo geriau pasiruošti (bent jau teorijos) egzaminui, kad nereikėtų ten dažnai važinėti. Prieš įeinant į egzaminavo klasę reikėjo parodyti dokumentus: medicininė pažyma, asmenybės tapatybės kortelė ir, žinoma, dokumentas, kad esi baigęs vidurinę mokyklą, jei jau neturi vairavimo mokyklos atestato.

Vidurinės mokyklos baigimo atestato neturėjau, nes po to, kai įstojau į universitetą jis išvis tapo nereikalingas, kažkur nugrūstas kitame mieste ir pamirštas. Taigi, linksmu veidu parodžiau studento pažymėjimą. Galiojantį studento pažymėjimą. Man pasakė, kad nieko nebus, reikia vidurinės mokyklos baigimo diplomo. Aš paklausiau, kodėl studento pažymėjimas netinka? Moteris, kuri mane aptarnavo, sučiaupė lūpas, nusuko akis į kompiuterio ekraną ir kietai atsakė, kad reikia ir vidurinės diplomo, ir studento pažymėjimo, tad nieko nebus.

Pasijaučiau kaip kokioje Kafkos absurdo novelėje. Kam man reikalingas vidurinės mokyklos diplomas, jei aš turiu studento pažymėjimą? Tai nepakankamas įrodymas, kad esu baigusi mokyklą? O gal aš nežinau, tačiau Lietuvoje yra įstaigų, kur gali įstoti į aukštąjį mokslą, nebaigęs vidurinės?

Žinoma, taisyklės yra taisyklės, bet logikos tame aš nematau. Pasijaučiau durnai, kaip koks varinėjamas šuniukas ir turėjau visą kelią bereikalingai grįžti atgal. Beje, „Regitros“ puslapyje neparašyta, kad studento pažymėjimai negalioja.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!