Greit visi pabėgs iš Lietuvos, nes čia net ir mokyklą pabaigti tuoj bus neįmanoma. Kitų egzaminų nebijojau, tačiau matematika jau po bandomojo egzamino man kėlė didelį nerimą. Aš ir daugelis kitų bendraamžių, net ir tie, kurie matematiką moka geriau nei bet kurį kitą dalyką, po egzamino išėjo su neviltimi veide.

Daugelis mūsų tikisi bent jau išlaikyti. Bet ar taip turi būti? Nekalbu apie tuos, kurie nelanko pamokų ir visiškai nesimoko. Tačiau 12 metų mokantis matematiką ir paskutiniuosius 2 metus stropiai dirbant A kurse ir, taip sakant, „ariant“, kad suprastum temas, baimintis, kad gali neišlaikyti, yra visiškas absurdas.

Labai taikliai buvo pastebėta: paprastai būna nemaža dalis žmonių, kurie iš egzamino išeina bent 30 min ar 1 val. anksčiau tiesiog todėl, kad viską parašo. Bet per matematikos egzaminą buvo kitaip, anksčiau išėjo vos 2 žmonės ir tai turbūt iš nevilties. Kur teisybė?

Visi tik ir siekia sužlugdyti mokinius ir viską apsunkinti. Dingsta motyvacija viskam, jei dvejus metus stropiai praleidusi prie matematikos knygų, kyla klausimas, ar išlaikysim? Ir paskui dar visi verkia, kad jaunimas bėga.

O ką daryti? Kai net ir stropiai besimokantiems geriau išlaikyti egzaminą tampa neįmanoma, o valstybės finansuojama vieta taip ir lieka svajonė? Tuomet visi - draugiškai į Jungtinę Karalystę. Nors uždirbti anglai leidžia, ir mokytis galima nepalyginamai geresnėmis sąlygomis nei čia. Gėda švietimui.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Abiturientai, pasidalinkite, kaip Jums sekėsi, mokytojai, įvertinkite matematikos egzamino sudėtingumą! Laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: