Vilniaus mieste didelę gaunamų pinigų dalį paskiriame kurui, nes sostinėje – nuolatinės spūstys, atstumai dideli, dažniausiai kelionė Vilniaus mieste automobiliu trunka nuo 20 min. iki 1 val.

Mes abu uždirbame po maždaug 500 eurų. Kiekvienas „pravažinėjame“ po maždaug 40 eurų. Kai įvedė eurą, sutaupome mažiau, nes daug daugiau išleidžiame maistui: jeigu anksčiau parduotuvėje išleisdavome 20 litų, tai dabar – apie 15 eurų, jei pirkdavome daugiau ir išleisdavai apie 50 litų, tai dabar – apie 30 eurų. Žiemos sezonu išleidžiame apie 100-120 eurų mokesčiams (su internetu ir be kabelinės televizijos).

Per mėnesį abu taupymui paliekame 120 eurų, o kur dingsta kiti pinigai, neaišku. Vienas euras ten, kitas ten, tai kavos puodelis, tai koks tyrimas poliklinikoje, tai dar kažkur nueini ir vėl reketuoja po eurą, po du ir, žiūrėk, nieko nebelieka, o dar jei kokios netikėtos išlaidos užklumpa (čiaupas sugenda ar dar kokia smulkmena), dar už telefoną susimoki, štai ir viskas.

Paskolų neturime, tačiau baisu ir imti, nes užtikrinti nesijaučiame. Manau, gyvenant dviese, išgyventi galima, žmogui skiriant 500 eurų, tačiau tai – ne gyvenimas. Dabar dar laukiam trečio šeimos nario, motinystės pašalpa pirmaisiais metais bus 70 proc., antraisiais – 40 proc.

Aš pirmaisiais metais gausiu apie 350 eurų, o antraisiais – apie 200 eurų. Vadinasi, jei trims asmenims išgyventi reikėtų apie 1500 eurų, mes turėsime suktis su 700 eurų, tai tada jau liks stadija „egzistuoti“. Aišku, sakoma, kad pinigų niekada nebus gana, bet mes esam paprasti, daug mums nereikia, tiesiog bent jau tiek, kad galėtume jaustis žmonėmis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norime pasiteirauti Jūsų – kokia suma išgyventi per mėnesį yra reikalinga jums? Kam išleidžiate daugiausiai, kaip sutaupote? Galbūt galite nurodyti, kad itin padidino ar sumažino jūsų išlaidas?

Pasidalinkite savo patirtimi el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pinigai“ arba spausdami pilką mygtuką čia iki spalio 11 d. Vienam iš jūsų atiteks pusės metų pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata!