Ji prideda savo kortelę prie komposterio – užblokuota. Ir aš juos matau: du išsirikiavusius kontrolierius kitoje stotelėje... Mama stovi toliau ir nesupranta, klausia kontrolierių, ką čia reiškia. Jie greitai paima kortelę, patikrina ir aišku, prašo išlipti, keliauti į autobusiuką. Mamai šokas, ir aš dar netikiu savo akimis...

Na, toliau seka pasiaiškinimas ir aš patvirtinu mamos versiją, ji dar rodo čekį, kad ką tik pirktas bilietas, niekam niekas neįdomu, deja... Į žmogiškąjį faktorių neatsižvelgia... Bent tiek pripažįsta kontrolierė pildydama dokumentus. Hm... Mama pensininkė, dar prieš keletą dienų krito ant ledo... Aš bandau raminti mamą, kad ji dar gali Žolyno gatvėje aiškintis. Kontrolierė tuo visgi įspėja, kad vis tiek greičiausiai teks mokėti.

Sugaištas laikas, pyktis, patirta neteisybė ir nusivylimas, toks tas šeštadienio rytas.

Ir ne vieną panašių istorijų girdėjau, kai įlipę žmonės nespėja iki komposterio prasibrauti, o stotelės kartais labai būna trumpos, o nuo komposteriai, prieš įlipant kontrolei, greitai blokuojami. Keleiviams linkiu greičio, pasitreniruokite, kad per pusę minutės spėtumėte pasižymėti bilietą (kartais yra tik vienas troleibuso ar autobuso priekyje).

Linkiu išlikti žmogiškiems. Ir ommmmmm, sako, kad meditacija padeda...

P. S. Siūlau pasidalinti savo panašiomis patirtimis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.