„Mane erzina moterų nesugebėjimas paaiškinti savo veiksmų ir neprisiėmimas atsakomybės dėl savo sprendimų. Ne visos tokios, sutinku, bet dauguma moterų yra lyg vaikai, tiesiog nepakaltinamos.

Ar vyras, ar moteris – nesvarbu, bet aš iš suaugusio žmogaus, manau, pagrįstai tikiuosi elementaraus adekvatumo, bet kuo toliau, tuo mažiau tokių sutinku. Visuomenė darosi infantili.

Dar užknisa, kai draugų žmonos bando piršti savo drauges. Ir kai paklausi „o kodėl tau atrodo, kad tavo draugė ir aš turėtume kažkaip „susimesti?“, atsakymas yra „juk ji geras žmogus“. Ir tai yra vienintelis argumentas, kuris reiškia, kad ji tiesiog nori savo išsiskyrusiai, vaiką auginančiai draugei, įtaisyti rėmėją. O kas smagiausia, kad ji pati to nesuvokia. Tokia tikra kosmonautė.

Pabandžiau du kartus iš smalsumo susitikti su peršamomis kandidatėm. Taip, sutinku, abi buvo iš „gerų žmonių“. Bet kai visą vakarą tenka žiūrėti jos dukros nuotraukas telefone ir klausyti istorijų iš jos eilinio administratorės darbo, tai supranti, kad tu jai visiškai nereikalingas kaip žmogus, kaip gyvenimo partneris, ir savo ruožtu ji pati tau nekelia jokio susidomėjimo.

Ir galiausiai, kai vakaro pabaigoje tiesiai šviesiai pasakai, kad „gaila, bet aš nematau absoliučiai jokio sąlyčio taškų, kad būtų verta tęsti pažintį“, jos sugeba įsižeisti ir supykti. Mielosios, aš juk jums nieko neskolingas, nieko nežadėjau, čia jūsų draugė jus man bando įpiršt, todėl su ja ir aiškinkitės, aš juk iš esmės čia niekuo dėtas. Tokia paprasta tiesa yra kažkaip keistai moterims neįkandama ir tikrai, po to nejučiomis, visas pradedi vertinti kaip „kvailutes“, kurios niekaip nesuvokia priežasties-pasekmės dėsnių.

Tikrai kartais būna nuostabu, kaip jūs išvis sugebate išgyvent šiam pasaulyje?“, – stebėjosi DELFI skaitytojas.

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)