2009 m. spalio mėn. kraupiais įvykiais prasidėjusi istorija, pedofilijos byla, įtariamųjų paieškos, publicistinių televizijos laidų vaidmuo - tarsi savotiškos pseudoprokuratūros - pastaruoju metu pasiekė apogėjų, kuomet negalima tylėti dantis sukandus.

Teismas priėmė sprendimą mergaitę grąžinti biologinei motinai, tuo tarpu vietoje, kurioje turi būtį įvykdytas šis sprendimas, susirinkę žmonės, piliečiai, nenoriu naudoti žodžio „minia“, ėmėsi vykdyti savo teisingumą, taip neleisdami įvykdyti teismo sprendimo.

Tai ne kas kita, kaip teisinė sistema prieš „teisinę sistemą“, t. y. teisėjai prieš gatvėje susirinkusius „teisėjus. Kaip galima pavadinti tokį reiškinį, kada teisėsaugos paskirti pareigūnai negali vykdyti įstatymais (kuriuos priėmė tų pačių piliečių rinkti atstovai) remiantis priimto teismo (kuris, kaip parašyta visų piliečių referendumu priimtoje Konstitucijoje, vykdo teisingumą) sprendimo? Ar tai pateisinama?

Ar yra analogiškų atvejų, kada gatvėje susirinkę ima diktuoti teisinei sistemai, valstybei, neaišku kuo paremtais argumentais? Gal tokiems įvykiams vykstant reikėtų pereiti prie tiesioginės demokratijos, atsisakyti Konstitucijos? Vargu, ar tokiu atveju pavyktų susitarti ir tinkamai valdyti šalį... Neabejoju, kad užsienio šalių akyse, šie įvykiai sužibėjo kaip nepagarbos šiai šeimai, nei valstybei išraiška, kada teisėsaugos pareigūnai ir vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistai, šeimos nariai abejingai bando išspręsti kilusį konfliktą, kad būtų įvykdytas teismo sprendimas.

Visa tai akivaizdžiai rodo teisinės sistemos destrukciją, atsisukimą prieš valstybę, kurią patys kūrėme. Tenka apgailestauti, kad tam naudojama mergaitė. Anot vaikų psichiatro prof. Dainiaus Pūro, kovo 23 d. mergaitė buvo naudojama kaip gyvas skydas, siekiant sukelti chaosą ir įvykius pakreipti taip, jog neva prieš mergaitę būtų naudojamas smurtas.

Tai visiems skaudi problema, kurią sprendžiant savo veiksmus turi įvertinti politikai, teisėsaugos pareigūnai, vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistai, šeima ir susirinkusieji gatvėje, kuriuos galima vadinti „pseudoteisėjais“, iki šiol vykdančiais teisinės sistemos destrukciją. Teismo sprendimas turi būti vykdomas užtikrinant vaiko interesų ir teisių apsaugą. Joks smurtas vaiko atžvilgiu netoleruotinas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!