Pasirodo, šiais metais jis grįžo (nors buvo išėjęs), grįžo ir tos pačios patyčios. Į mokyklą eiti jau nebenorėjau, pamokų daryti taip pat nebegalėjau, nes turėjau galvoti, kaip man reikės išeiti iš mokyklos saugiai, t.y. kad niekaip manęs neužkabintų.

Per pamokas – tas pats galvojimas, kaip saugiau praeisiu koridoriumi. Buvau tokioje mokykloje, kur gauti per pertrauką į nosį buvo kasdieniška, žinoma, ne man. Vieną dieną viską labai gerai apgalvojau, ir nusprendžiau pereiti į kitą mokyklą, kadangi mačiau, kad čia nieko gero nebus, o tiesiog nervinsiuos, kaip nenoriu eiti į mokyklą, kur sulauksiu daug patyčių.

Perėjau į kitą mokyklą. Tikrai nesitikėjau, kad perėjus gali būti kažkas panašaus, pirmosios dvi savaitės naujoje mokykloje buvo geros, bet paskui vėl viskas subjuro. Tarp klasiokių atsirado viena tokia, kuri tik ir norėjo „įkasti“. Sulaukdavau žinučių telefonu, kad aš su ja turiu susitikti, ji mane myli, po 2-3 min. parašydavo, kad aš jau su kita ir panašiai.

Susidariau vieną nuomonę – nenormali. Pradėjau bėgti iš pamokų, kadangi nebenorėjau eiti į tą klasę ir matyti visų klasiokų veidų, nes ne vienas nuo manęs nusisuko todėl, kad aš su ja nebendravau. Na, o kadangi aš susidariau tokią nuomonę apie ją, man visiškai nebuvo jokio noro su ja bendrauti.

Vis dėlto, praėjus keletui dienų, viskas stebuklingai susitvarkė. Per pamokas ir pertraukas nebebuvo jokių patyčių, ir galiausiai ji manęs atsiprašė. Tikiuosi, tuo su ja viskas ir baigsis. Bet klasėje yra dar vienas žmogus, kuris, taip sakant, bando apsimestu labai „kietu“ ir panašiai. Apie jį susidariau tokią nuomonę todėl, kad jis rūko, taip pat mačiau, kaip jis bendrauja manimi bei mokytojais.

Nepasakosiu, kas buvo vėliau, bet noriu pabrėžti vieną dalyką – geriausias veiksmas prieš patyčias yra nekreipti dėmesio. Aš buvau toks, kuris kreipė, gal todėl man ir buvo labai sunku, bet po truputį supratau, kad reikia suimti save į rankas ir kovoti už save, nes jei būsi toks, kuris bijo kokį žodį ištarti (man taip buvo, kai atėjau į naują mokykla), tai tiesiog prapulsi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Esate patyrę patyčias ir norite pasidalinti savo patirtimi? Papasakoti, kaip nuo jų apsiginti, patarti nukentėjusiems?

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patyčios“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: