Man 27–eri, o jam 52 metai. Anksčiau kartu dirbome ir tapome gerais draugais. Kai jis išėjo iš įmonės, mes palaikėme ryšį ir toliau kartais susitikdavome išgerti po darbo. Su juo labai lengva bendrauti ir jis daug brandesnis už mano amžiaus vaikinus.

Dėl jo jaučiuosi saugi ir apsaugota. Nuoširdžiai nejaučiau jam seksualinių jausmų, kol jis man nepasakė, kad sutiko kitą moterį ir ja susidomėjo. Staiga pasijutau beprotiškai pavydi ir supratau, kad jis mane tikrai traukia. Išgėriau kelias taureles „dėl drąsos“, tada pasakiau jam, ką jaučiu. Jis prisipažino, kad aš jam taip pat patinku.

Tą vakarą grįžau į jo butą ir mes užsiėmėme seksu. Tai buvo nuostabu, jis tikrai žinojo, ką daro. Kitą rytą jis pasakė, kad norėtų su manimi susitikinėti, bet nenorėtų, kad mus matytų kartu viešumoje. Jis nerimavo, kad žmonės gali pamanyti, jog jis yra mano tėtis.

Iš pradžių su tuo nesutikau, bet, bėgant savaitėms, pradėjau jį įsimylėti. Dabar mane labai neramina, kad jis niekada nepabučiuos manęs užeigoje arba nelaikys už rankos gatvėje. Mes pradėjome dėl to dažnai ginčytis.

Jis sako, kad aš esu įkyri, o jis neprivalo demonstruoti jausmų, kad įrodytų savo jausmus. Aš įsižeidžiu, nes jaučiu, kad jis manimi naudojasi ir iš tikrųjų nenori būti su manimi, o jis tai neigia. Man nusibodo būti jo gėdinga paslaptimi. Man nerūpi, ką apie mus galvoja žmonės.

Psichologo komentaras

Šie santykiai neatrodo sveiki ar darantys jus laimingą. Tarp jūsų labai didelis amžiaus skirtumas ir jūs nuolat ginčijatės, o tai rodo, kad jūsų lūkesčiai dėl santykių labai skiriasi.

Tai, kad jis nenori, jog žmonės sužinotų apie jūsų romaną, iš tiesų gali būti dėl to, kad jis nenori būti smerkiamas, tačiau jei jis yra toks pat atsidavęs, kaip ir jūs, jam reikės tai įveikti.

Nors santykiai dėl amžiaus skirtumo gali būti sėkmingi, esate labai skirtinguose gyvenimo ir karjeros etapuose. Jis bus pensininkas, kai jums bus apie 40 metų. Pagalvokite apie ateitį ir apie tai, ko norite iš gyvenimo.

Turite jam pasakyti, kaip jaučiatės. Paprašykite jo, kad jis taip pat būtų sąžiningas ir pasakytų, ko nori. Kad tai pavyktų, turite būti vienodai atsidavę.

Ar matote ateitį su vyru, kuris turės tik jus kaip savo paslaptį, ar jis pradės išdidžiai žingsniuoti kartu su jumis? Nėra jokios priežasties, dėl kurios negalėtumėte likti draugais.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt