Pirmiausia mane stebina tai, jog beveik niekas neatsiliepia į mano išsiųstus CV, o jų išsiunčiau daug, beveik 20. Antra, stebina tai, kad jeigu kviečia į darbo pokalbį ir nepriima į darbą (sako, mes jums paskambinsime, vyks antras turas, t.t.), niekas nenurodo priežasties, kodėl kandidatas netiko (Lietuva yra Europos Sąjungoje ir sakoma, kad tai yra Vakarų lygio šalis, bet sprendžiant pagal verslo kultūrą, bent jau iš mano patirties, tai Azijos lygio verslininkai, kurie gyvena dar Gariūnų turgaus laikais, todėl, kad niekas nenurodo priežasties, kodėl netiko kandidatas, nėra grįžtamojo ryšio, kaip Vakarų pasaulyje).

Štai ir man taip nutiko, kad turėjau eiti į logistikos įmonę Vilniuje, kuri yra Šiaurės miestelyje. Man pasakė, jog antras turas bus šiandien, ir mes paskambinsime Jums per kelias dienas, jeigu būsite tinkamas, bet niekas nepaskambino ir nieko nepranešė. Įdomu.

Paskaičius atsiliepimus internete apie tą įmone, pažiūrėjus į darbuotoju kaitą, susidaro įspūdis, jog ten niekas ilgai neužsilaiko, vadovai yra chamai, o ir darbo sąlygos nekokios. Gal ir gerai, kad nepakvietė ten dirbti... Ir trečia – jeigu situacija bus tokia, kokia yra dabar, emigruos dar daugiau jaunimo.

Emigracija vyksta todėl, kad verslo atstovai nemoka bendrauti su darbuotojais (bent jau pagal mane) ir mano, kad darbo jėgą galima gauti kitur, iš užsienio. Ne, taip mąsto tik tie, kurie nenori matyti savo šalies perspektyvos. Kokia Vakarų šalis (jų verslininkai) taip švaistosi žmonėmis, darbo jėga? Gal todėl jie gyvena geriau? Pamąstykite apie tai.

P.S. Aš jau nekalbu apie atlyginimus, kurie yra dabar mokami, tai atskira tema.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!