Tos rungtynės puikiai parodė, kad mum iki buvusios Turkijos rinktinės dar labai daug. Tą patį ir parodė vos ištrauktos rungtynės su Puerto Riku – ačiū Dievui ir keistam Šaro metimui.

Aišku, visi pradėjo kalbėt tom įspūdingom krepšininkų frazėm, kurias žiauriai mėgstu – krepšinis yra krepšinis (logiška), kamuolys yra apvalus (yra tiesos, nors gal labiau apskritas?), kiekvienas šiais laikais moka žaisti ir t.t.

Taip, kamuolys apvalus, taip, dviratis turi du ratus, o pienas yra baltas. Taip, žaisti moka kiekvienas. Moka ir vaikai, žaidžiantys kiemo aikštelėj kitoj gatvės pusėj. Bet hey, come on. Mes juk esam krepšinio valstybė, mes realiai iš sporto nieko normalaus daugiau neturim (jei kalbėsim apie tradicijas ir metai iš metų einančių tos pačios sporto šakos atstovus). Mes juk visada save pristatom kaip vieną iš pirmaujančių krepšinio šalių, kaip pavyzdį maždaug. O staiga prasideda visokie atmazai. Aš suprantu, kad reikia gerbti varžovus, bet kai pradedi galvot kaip čia nugalėt Puerto Riką, Tunisą ar Naująją Zelandiją, tai parodo, kad tu esi vienas iš jų – vidutiniokų.

Nesu „heiteris“ ir palaikau rinktinę, bet gal užteks tų kalbų, kad visi šiais laikais taip gerai lošia, kad mes čia maždaug nekažką pavarom. O gal tai tik ne itin gero žaidimo dangstymas?

O tų problemų tikrai yra. Pvz., kaip mes kovojam dėl kamuolių?! Javtokas niekada nedarydavo dvigubų dublių net savo geriausiais laikais. Dabar su atlaužtom alkūnėm ir sužeista čiurna nebus geriau.

Turim dar Joną V., kuris dar neturi tiek raumeny, kiek mes visi norėtume. Džonis stengiasi, bet pripažinkime, centrai yra mūsų silpnoji jungtis. O per čia juk eina visa „lenta“ – dėl kamuolių kovojam sunkiai ir leidžiam dažnai dėt per savo galvas ir ne ką daugiau išsiskiriantiem centram (daugelis jų nei NBA, nei Europoj lošia). O kas bus, jei Lebronas norės pasirodyt Olimpiadoj ir paskraidyt virš visų?

Kleiza lošia tokiu 3/4 ir daugiau juda mobiliai, d4l ko jis dažniau lošia toliau nuo kašio, pats meta trajakus, o kas tada lieka kovot po krepšiu? Centras + geriausiu atveju Mačiulis, jei būna tuo metu penkete. Ne veltui Jonas keliose rungtynėse buvo daugiausiai nusiėmęs kamuolių komandoje. Jankūnas kol kas nerodo savo aukso amžiaus žaidimo. Gal tai ir nėra blogai, jei Paulius pagaus savo formą Olimpiados metu. Hope so.

Žodžiu, dar nėra ko dainuot švedų „Eurovizijos“ gabalą ir krist į euforiją, nes dar labai daug darbo reik padaryt, kad iki ketvritfinalio išeitume. O mes čia taip džiaugiamės išėję. Manau, reikia kelt aukštus tikslus, tik taip gali siekt aukščiausių, o ne kalbėt, kaip smagu, kad patekom į Londoną.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!