Suprantu skaitytojos nuomonę, kad prarandame specialistus, kurių mūsų šaliai labai reikia, tačiau supraskite ir juos. Kiekvieno žmogaus noras yra pasirūpinti savimi, šeima, dažnai yra tai, kas lemia jų darbo pasirinkimo vietas. Gydytojas yra ne vergas, kuris turi už varganus pinigus dirbti sovietinio pobūdžio įstaigose be galimybės tobulėti, gydytojas yra asmuo, kuris pasirinko gydyti žmones, padėti kitiems.

Pripažinkime, kad gydytojo profesija yra gerbiama, tačiau Lietuvoje ji gerbiama ne taip kaip derama. Kiekvienas toks „skaitytojas“ numano, kaip geriau gydytojams gyventi ir tai tik parodo, jog į šios profesijos asmenį žiūrima tik kaip į priemonę, o ne realų individą, su jo svajonėmis, pomėgiais. Išsakyta nuomonė yra nekorektiška ne tik medicinos darbuotojų, bet ir visų dirbančių žmonių atžvilgiu. Lietuva kenčia didelę problemą dėl jaunų specialistų netekimo, tačiau tai yra didesnė problema nei vienas jos punktas.

Reklamos draudimas ant kamštinės lentos nėra prevencija, nes pripažinkime, kad jas ligoninėje skaito tik į ligoninę atsigulę asmenys, kurie nelabai turi ką veikti. Mūsų šalis turi nepakankamai kompetentingų gydymo įstaigų, į kurias sutalpintų krūvas medicinos studijas baigusių studentų ar darbuotojų. Reikia paminėti ir tai, kad technika, patalpos, kurios yra paveldėtos nuo sovietinių laikų, negali staigiai būti pakeistos moderniomis šiuolaikinėmis technologijomis. Kiekvienas save gerbiantis specialistas nori dirbti ir tobulinti savo žinias, kaip ir nori padoraus atlyginimo, visgi šiems žmonėms patikime savo sveikatą ar net gyvybę.

Galima išryškinti ir tą problemą, jog didžioji dalis gydytojų yra senyvo amžiaus, nes tai yra nuo sovietų įsigaliojusi įstaigų hierarchija, kurios greitu metu niekas nepakeis, dėl to darbo vietų kompetetingiems gydytojams nelabai ir yra arba jie priversti dirbti blogesnius darbus. Nenoriu pasakyti, kad visi senjorų amžiaus gydytojai negali atlikti savo darbo, tačiau palyginus labiau išsivysčiusių šalių medicinos įstaigų darbuotojus ir Lietuvos medicinos įstaigų darbuotojus, greitai atrastume skirtumus.

Medicinos darbuotojo darbas reikalauja nuolatos tobulėti ir tobulinti savo gebėjimus, be išvykimo į kitas šalis ar paprasčiausiai miestus, prasidėtų elementari mokslo degradacija. Nenoriu įžeisti skaitytojo nuomonės, tačiau tai kaip ad hominem įžeidimas, nes kritika nėra paremta faktais, veikiau momentalia emocija.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.