Tad jei jūsų netenkina rinkimų rezultatų skaičiai, kviečiu pasiskaityti, juk balsuojame mes! Tiesa, labai tikiuosi, kad jūsų nė vienai iš žemiau paminėtų grupių negalima priskirti.

Pirmoji grupė. Tie, kurie nesugebėjo per savaitę išankstinių ir galiausiai galutinių rinkimų rasti laiko pasikelti nuo sofos, ir nueiti balsuoti.

Nepaisant to, kad nėjo balsuoti ir nelabai gilinosi, kokios partijos dalyvauja, kokios jų programos, būtent ši grupė bus pirmieji, kurie kritikuos naują valdžią.

Štai čia ir STOP. Jeigu netyčia patenkate tarp šios grupės narių, jums draudžiama kritikuoti šią valdžią dar bent 4 metus iki kitų Seimo rinkimų. Viskas sąžininga – nėjote balsuoti, negalite nieko ir komentuoti.

Antroji grupė žmonių būtų ta, kuri visgi atėjo balsuoti, tačiau nusprendė, kad geriau balsavimo biuletenį sugadins. Ir suskaičiavus sugadintų biuletenių atsakymus tarp populiariausių kandidatų rastume Harį Poterį, Hermiona Įkyrėle, ančiuką Donaldą ir netgi patį Voldemortą.

Kuo ši grupė geresnė už pirmąją? Na, nebent tik tuo, kad visgi iki balsadėžės atėjo. Taip, bandė parodyti, kad nė viena partija jų nesudomino, tačiau klausimas, kiek iš tiesų gilinosi ir domėjosi?

Na, o trečioji grupė mane gąsdina labiausiai. Tai grupė žmonių, atėjusių balsuoti, atidavusių savo balsą už kažkurią partiją, tačiau tą padariusių nė trupučio nesigilinant į partijos programą bei vertybes. Tikrai žinau žmonių, kurie balsavo už naujai atsiradusią partiją vien dėl jos narių jaunumo ar kito faktoriaus, tačiau kas pakapstys giliau?

Kaip galima būti tokiu „atsakingu“ ir eiti balsuoti vien tam, kad nueitum? balsuoti nei trupučio nepasidomėjus ko ši partija siekia?

Arba nebūtinai ši partija. Bet kuri kita. Toks atmestinumas pasireiškia pasakymais „svarbu prabalsavau“, „ai, bus gerai“. Žmonės tarsi nusikrato nuo savęs atsakomybę.

Tiesa, ši žmonių grupė galės sau leisti pakomentuoti būsimos valdžios darbą, nes juk balsavo. Taip, blogų žmonių nėra, yra tik netinkami sprendimai, todėl nežinau, kuris lietuvio pasirinkimas labiausiai liūdina.

Juk aplink kiekvieną iš mūsų yra besidominčių politika arba bent jau prieš tam tikrus rinkimus klausančių debatų, skaitančių kandidatų pasisakymus. Tai ar taip sunku tiesiog rasti kelias minutes ir pasidomėti už ką balsuojate, pasiklausti aplinkinių nuomonės?

Vietoj to „skrolinimo“ instagrame ar feisbuke kitą kartą galima įsijungti rimtus portalus ir paskaityti ką naudingo. Juo labiau, kad tai lemia 4 metų valdymą.

Prieš akis laukia antras rinkimų turas. Siūlau pirmai grupei pakilti nuo sofos ir išreikšti savo valią, kad bent jau iš dalies galėtumėte skųstis ateityje (gi vis tiek tai darysite).

Antros ir trečios grupės žmonių noriu paprašyti šiek tiek pasiskaityti apie kandidatų praėjusias veiklas, balsavimus, vertybes ir pažiūrėti, ar jos sutampa su jūsų vertybėmis. Manau, iškart pasidarys aišku, už ką balsuoti, o už ką ne. Tuo labiau, kad iš dviejų kandidatų lengviau bus išsirinkti.

Na, o tie, kurie perskaitėte iki čia ir nepriskyrėte savęs jokiai grupei, aš džiaugiuosi. Ir toliau domėkitės, skaitykite ir švieskite kitus. Antras turas jau greitai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)