Beje, lietuvaitės turi potraukį girtuokliams, vagims ir sutrikusių nervų vyrams. Na, dar kai kurios aiškina, kad ieško vyrų, turinčių didelių siekių, gal kokių labai turtingų verslininkų. Dar kai kurios ieško užsieniečių. Tai taip ir būna, kad interneto pažinčių portaluose pilna išsiskyrusių, vaikais apsikrovusių moteriškių, kurios skundžiasi, kad jų vyrai buvo girtuokliai, neištikimi ir jas mušdavo. Buvo įvykusi ir man tokia istorija. Jau kokie 6 metai praėjo, bet vis dar skaudu prisiminti, kai buvau sutikęs internete barakudą. Daugiau nei dvejus metus ji mane už nosies vedžiojo.

Gyvenom skirtinguose miestuose, tad teko daug važinėti. Labiausiai gaila sugaištų paskutinių vedybinio amžiaus metų. Draugystė buvo labai įtempta. Ji ją nutraukdavo, aš sutikdavau kokią kitą moterį, bet ji vėl pradėdavo man skambinti ir siūlydavo draugystę pratęsti.

Niekaip nesupratau, kodėl ji nenori tekėti. Karta per naujųjų metų šventę, naktį, kai ji miegojo, pasižiūrėjau į jos mobiliojo telefono žinutes. Oho, ką pamačiau... Ogi be manęs dar keturi veikėjai buvo vedžiojami už nosies ir dar buvo vienas, tas tikrasis, mylimasis jos, kuriam ji rašė žinutes, kad nori su juo sukurti šeimą ir turėti vaikų.

Ryte nesakiau jai, kad tikrinau jos žinutes. Na, o po pusės metų ji mane galutinai pasiuntė tolyn. Mačiau jų nuotraukas socialiniame tinkle – graži nuotrauka, vaikų susilaukė. Draugų ir giminių gerbiama.

Kartą pasidalinau savo „eks“ nuotrauka socialiniame tinkle ir glaudžiau aprašiau mūsų draugystės istoriją, tai kilo skandalas – ji man paaiškino, kad per prastais drabužiais rengiausi, su nemadinga „taše“ į parduotuvę eidavom ir kad vienoj lovoj nemiegojom (nejaugi ji pas mane po lova miegojo?). Vis dėlto, aš esu įsitikinęs, kad jis su mylimuoju planavo iš manęs pinigų išpešti, nes dažnai aiškindavo, kad turėčiau parduoti savo namą, prie jūros ar didesniame mieste išsinuomoti butą, o pinigus jai atiduoti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ne viena Lietuvos moteris ne kartą yra girdėjusi „gąsdinimų“ apie tai, kad šalyje vyrų sparčiai, ypač nuo 30 metų, mažėja, tad jai reikia suskubti ištekėti ar rasti antrąją pusę. Vis dėlto, DELFI komentarų skiltyje pasisakę vyrai gali pasėti abejonę – ar tikrai, norėdamos sukurti santykius, per galvą turi verstis būtent moterys? Ne vienas vyriškis, perskaitęs tekstą „35-erių metų vyras negali atsiginti ieškančių jam žmonos“, išliejo nuoskaudą, kad ieško tos vienintelės, bet neranda, nes visos moterys – užimtos.

Vyrai, klausiame jūsų, kokia yra tikroji situacija? Ar jums lengva rasti antrą pusę, ar juntate didesnį moterų dėmesį, metams bėgant? Merginos, ar jaučiate vaikinų, su kuriais norėtumėte kurti santykius, trūkumą Lietuvoje? Vienišiai, prisipažinkite, kokia yra tikroji situacija!

Vienam konkurso dalyviui, kurį išrinks redakcija, atiteks R.D. Wingfiled knyga „Frosto Kalėdos“. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienišas“ arba spaudžiant pilką mygtuką čia iki sausio 3 d.