Matote, mergina turi šunį. Šunį, žinoma, vedžioja. Vedžiojamas šuo daro ką? Taip, kaip tik tą ir daro. Ant šaligatvio, dideliais kiekiais, štai jums dar viena nuotrauka.

Ir ne šiaip kur užkampyje – Vilniaus centre, ties Tuskulėnų ir Žirmūnų gatvių žiedine sankryža.

Prisipažinsiu, kai praeidamas pro šalį pamačiau šią procedūrą, nustebau, bet nusprendžiau būti tolerantiškas ir susilaikyti nuo notacijų. Gal šuniukas sublogavo ir nespėjo nubėgti iki žolytės – iki jos, tiesa, maždaug metras – o gal dar kas nutiko. Koks mano reikalas. Juk, akivaizdu, mergina viską susirinks į maišelį ir išmes, pamaniau ir nuėjau sau.

Netoli nuėjau, keliolika žingsnių, ir atsisukau nuraminti sąžinę ir įsitikinti, kad tikrai viską susirinko.

Ne, nesusirinko. Užtat sparčiu žingsniu nušokavo tolyn, link parduotuvės.

A! Supratau. Ji juk nubėgs į parduotuvę, pasičiups vieną iš tų permatomų maišelių ir grįš. Kaip aš iškart nepagalvojau! Na, pamiršo žmogus maišelį, kiekvienam pasitaiko. Tuoj ji viską sutvarkys, pamaniau ir vėl patraukiau sau.

Dar kartą atsisukau – ne, nesutvarkė. Ir į parduotuvę neužsuko, praėjo pro šalį, nužygiavo per gatvę ir nukūrė paupio link.

O šuns metabolizmo liekanos liko ten, kur ir buvo. Vidury šaligatvio. Sutikit, kad jau taip, mergina nusipelno savo 15-os minučių šlovės. Jau spėjo nueiti tolokai, bet pavijau. Aplenkiau. Nufotografavau. Grįžau.

Beje, sutikau pareigūnų patrulį. Parodžiau nuotrauką. „Sugėdint norit?“, – paklausė manęs pareigūnė. „Nusiųsiu į DELFI“, – sakau. „Teisingai! Ir mes, jei sutiksim, sugėdinsim. Į kurią pusę, sakėt, nuėjo?“, – ir nuvažiavo ieškot.

Pakeliui užsukau į parduotuvę, pasiėmiau maišelį. Artimiausia šiukšliadėžė buvo mažiau nei už 50 metrų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi? Papasakoti apie savo miesto problemas? Jūsų istorijų ir nuomonių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: