Ir randi, kad parduodamo automobili rida – gerokai skiriasi nuo skelbiamų. Tad kyla klausimas: ar yra nubaustas bent vienas automobilio pardavėjas už ridos klastojimą?

Garsiai buvo kalbama, kad šis įstatymas pagaliau padarys galą begaliniams ridos klastojimams. Praėjo keleri metai, bet nebuvo nė vieno straipsnio, kuriame būtų parašyta, kad koks nesąžiningas pilietis buvo nubaustas realia bauda už suklastotą automobilio ridą. Deja, 2017-ųjų vidurys, viskas liko tas pats kaip ir buvo: ar automobiliui 5 metai ar 25, beveik visų ridos identiškos – 220.000 km. Magiškas skaičius ar ne?

Štai mes su šeima, nusprendėme, kad paieškosime sau nedidelio visureigio. Peržvelgę skelbimus, atsirinkome porą tų, kuriais susidomėjome. Deja, vienas atkrito dėl to, kad šeimininkas išvykęs ir pirkimą-pardavimą galės padaryti tik grįžęs iš Anglijos, o štai kitas skelbimas sudomino – graži, tvarkinga mašina, duotas net automobilio identifikacinis kodas (VIN kodas).

Puiku galvojame, realiai žiūrint, 270.000 km automobiliui kaip ir dar ne kritinė riba. Nurodyta automobilio kilmės šalis – Danija. Galvoju, panaršysiu internete ir tai, ką radau, mane labai nustebino: Danijos duomenų bazėje įrašyta, kad automobilio 2016 m. liepos mėn. fiksuota rida – 378.000 km. Kur dingo dar 100.000?

Deja, bet teko dar kartą įsitikinti, kad Lietuvoje nusipirkti automobilį su tikra rida – sudėtinga. Matyt, važiuosime su šeima į Vokietiją ir patys ten pirksimės automobilį. Gal ten šansai bus didesni.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Sutinki ar nori paprieštarauti? Išsakyk savo nuomonę rašydamas el. p. pilieciai@delfi.lt.