Tuo metu mokėjau už mokslą ir dirbau žaislų parduotuvėje tam, kad išgyvenčiau ir sumokėčiau už studijas. Po studijų įsidarbinau viename iš Vilniaus darželių, kur kelerius metus dirbau priešmokyklinio ugdymo pedagoge. Dirbdavau nuo ryto iki vakaro, visą savaitę, be išeiginių, tam kad uždirbčiau tuos 600 eurų, o grįžus į namus ruošdavausi kitos dienos ryto ratui, savaitgaliai taip pat būdavo paskirti tam, kad nuėjus pas vaikus, galėčiau jiems ką nors duoti, kad jiems būtų įdomiau, rengdavau metodines priemones ir t. t. O kur scenarijų rašymas šventėms, bendravimas su tėveliais ir t. t.

Šiuo metu esu dekretinėse atostogose ir vis dar svarstau, ar po jų sugrįžti į darbą... Daugelis pažįstamų pedagogų, taip pat apie tai svarsto ne dėl to, kad nemyli vaikų, ar nemėgsta savo darbo, o dėl to kad kaip bebūtų gaila, auklėtojo alga siekia vos 500 eurų, kartais, negauname nei tiek... Taip, aš myliu vaikus ir man labai patinka mano darbas, bet Gerbiamas ministre, ar iš meilės kas nors gyvas liko?

Skaitau Jūsų žodžius, žiūriu interviu ir verkia širdis ar Jūs suvokiate ką kalbate? Kai pedagogas ugdo Jūsų ir mūsų visos Lietuvos vaikus, jūs kalbate, kad jis turi daug laisvo laiko? Jūs gal norite, kad mes, pedagogai, tik ateitumėm į darbą ir suteiktumėm vaikams tik priežiūrą, o ne ugdymą? Ar Jūs suvokiate, kiek laiko pedagogas sugaišta tikrindamas vaikų darbus ir ruošdamasis kitos dienos pamokoms? Ar jūs suvokiate, kiek jūs gaunate pinigėlių savo kanceliarinėms išlaidoms, o pedagogas dažnai perka rašiklius ir kitas priemones iš savo kišenės? Man mokytoja yra pasakiusi: - Aš savo vaikams, buvau kaip pamotė...

Ar Jūs suvokiate, kodėl? O todėl, kad grįžusi namo ruošdavosi kitai dienai už varganus 550 eurų, o buvo pradirbusi daugiau kaip 30 metų ir turėjo mokytojo metodininko kvalifikaciją... Ir Jūs dar drįstate sakyti Lietuvai, kad pedagogai turintys daug laisvo laiko ir taip daug gauna?

Ar jūs esate buvęs valstybiniame darželyje, kur vaikų grupėse po 20, o kai kur ir net daugiau... Ar Jūs suvokiate, kokiame triukšme jie auga... Jūs sakote, kad pedagogo profesija iki 2020 metų bus prestižinė, o pats ją menkinate... Jūs lygiuojatės į skandinavų darželius, norite, kad pedagogai dirbtų efektyviai, bet tam neskiriate lėšų...

Kartais man net gėda pasakyti, kad esu pedagogė, nes visi stebisi, kad dirbu už tokią mažą atlygį, kai tuo tarpu pardavėja uždirba daug daugiau... Visada, sakiau ir sakysiu, kad vaikai ir tėvai yra nekalti, jog mes gauname mažus atlyginimus, bet labai tikiuosi, kad Jūs kartu su švietimo ministre, nustosite mus menkinti arba jau greit ateis tas laikas, kai su mūsų vaikais dirbs nekvalifikuoti darbuotojai... Liūdna, bet turbūt Jūs to ir siekiate...

LABAI DĖKOJU VISIEMS PEDAGOGAMS, KURIE NEPASIDUODA IR KOVOJA UŽ MUS VISUS. DIDŽIAUSIA PAGARBA JUMS. SU DIDŽIAUSIA PAGARBA, VAIDA.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.